Bijuterii pentru stilul minimalist

 

Probabil ai auzit expresia „cu cât mai simplu, cu atât mai bine”, iar dacă preferi stilul minimalist, cu siguranță ții cont de sensul acestei expresii atunci când îți alegi ținutele.

Stilul minimalist este simplu, elegant, aparent simplu si totusi complex, definit prin linii simple și fără texturi bogate, cu culori neutre precum alb, negru și gri, care creeaza o imagine impecabilă. Minimalismul este combinația de stiluri masculine și feminine prin elemente, detalii, forme pentru a crea un întreg armonios. Bijuteriile minimaliste sunt modele de bijuterii delicate, discrete, care pot fi purtate pentru a îmbunătăți subtil o ținută sau un aspect general. 

Avantajul suprem al bijuteriilor minimaliste este că nu complică niciodată o ținută. Vor adăuga o notă rafinată fără a depăși linia eleganței. În general, vorbim de piese mici, cu un design simplu, care sunt fie de o singură culoare, fie au un număr mic de pietre. Efectul general al acestor bijuterii minimaliste este foarte plăcut ochiului, deoarece transmit un look curat și un aspect rafinat. În plus, bijuteriile minimaliste pot arăta incredibil dacă sunt realizate layere cu mai multe bijuterii de același fel.

Acest stil de asociere poate fi aplicat și brățărilor, cerceilor sau chiar colierelor minimaliste. Aspectul bijuteriilor minimaliste ne permite să purtăm mai multe piese fără ca acestea să pară aglomerate.

Coliere și lanțuri minimaliste 

Gâtul și umerii sunt punctul „focal” al corpului feminin și cea mai mare atenție o atrag anume aceste zone. Rolul colierului este de a accentua această zonă fină, așa că alegerea lungimii și stilului potrivit este foarte importantă. Un choker sau un lanț în jurul gâtului sau la baza gâtului arată cel mai bine pe un gât subțire. 

Iar pentru un gât mai gros, poți alege coliere subțiri și lanțuri cu design rafinat, pentru a nu-i evidenția mai mult grosimea. Le poți purta atât la rochii de seară casual, cât și ultraelegante. Lanțuri de aur simple cu pandantive sau cu pietre prețioase, sunt o modalitate sofisticată de a personaliza o ținută minimalistă.

Cercei minimaliști

Cerceii minimaliști sunt bijuteriile perfecte de asortat cu orice alt tip de bijuterii minimaliste și orice ținută. Cerceii minimaliști nu trebuie sa fie neapărat piese mici, ci piese cu un design simplu fără elemente decorative de impact. Acești cercei minimaliști pot fi subtili, dar sofisticați în același timp, care să ofere un aspect elegant în funcție de stilul și ținuta aleasă. 

Chiar dacă au perle colorate, pietre prețioase sau semiprețioase, cerceii simpli sunt ideali pentru a fi purtați de zi cu zi, fie că este vorba de ținute office sau casual. De asemenea, cerceii minimaliști sunt cercei simpli din aur alb, galben sau roz ale căror forme se remarcă prin simplitate și creativitate.

Inele minimaliste

Un inel cu design minimalist, cu liniile sale curate, poate completa inelul pe care îl porți, cum ar fi un inel de logodnă sau o verighetă. Optarea pentru modele minimaliste de inele este grozavă, mai ales dacă alegi să le combini pe mai multe degete într-un mod inteligent. 

O modalitate ușoară de a obține un aspect elegant este să optezi pentru o singură nuanță de metal. Când porți o mulțime de inele minimaliste, atenția se îndreaptă inevitabil asupra mâinilor tale, oricât de simple ar fi acestea. Astfel, este recomandat să alegi o manichiură într-o culoare neutră care să nu distragă atenția de la inele și să se îmbine cu stilul general minimalist. 

Brățări minimaliste

Indiferent de stilul dorit, fie că este vorba de ținute de zi cu zi, ținute casual sau de birou, sau ținute de seară elegante și sofisticate, brățările minimaliste se încadrează în oricare din ele. Poți purta mai multe modele de brățări, precum brățări fixe, brățări bangle,  acestea din urmă vor prinde viață la încheietura mâinii tale cu fiecare mișcare. O brățară singulară poate arăta la fel de incredibil. Dacă porți un ceas în mod regulat, ia în considerare adăugarea unei brățări asemănătoare ca și culoare sau design cu ceasul. 

Bijuteriile minimaliste sunt accesorii cărora trebuie să le facem loc în cutia noastră de bijuterii, deoarece sunt modele care nu se vor demoda niciodată. Fie că este vorba de cercei de aur, inele sau lanțuri, aceste bijuterii, cu linii foarte curate, o simbioză perfectă între artă și linii geometrice, vor rămâne mereu la modă.