Bijuterii potrivite pentru o rochie verde. Ce accesorii să alegi pentru a-ți completa ținuta

Pandantiv din argint purtat de o femeie intr-o rochie verde
Există o varietate de bijuterii potrivite pentru o rochie verde, dar trebuie să ai în vedere câteva reguli simple

Alegerea bijuteriilor potrivite pentru o rochie verde poate fi adesea o provocare, deoarece, spre deosebire de rochiile clasice, negre, cele verzi necesită o atenție mai mare atunci când vine vorba de accesorizare. În acest articol îți vom prezenta câteva reguli care te vor ajuta să faci cele mai bune alegeri pentru a-ți completa ținuta. 

Reguli generale de care trebuie să ții cont atunci când alegi bijuteriile pentru o rochie verde

Cu siguranță, stilul rochiei este un prim aspect pe care trebuie să îl iei în calcul. Dacă porți una elegantă, potrivită pentru un eveniment formal, accesoriile trebuie să fie pe măsură. Bijuteriile cu pietre prețioase te vor face să strălucești și vor pune în evidență frumusețea rochiei. Pe de altă parte, în cazul unei rochii sport, trebuie să alegi piese mai casual, care să completeze aspectul general.

Nuanța rochiei este la fel de importantă, deoarece dacă alegi un verde smarald, acesta necesită accesorii mai rafinate, în timp ce o nuanță de verde neon permite purtarea unor bijuterii mai îndrăznețe, dar evită-le pe cele masive, care ar putea atrage atenția într-un mod neplăcut. 

Până la urmă, o astfel de piesă vestimentară unică trebuie completată astfel încât să se păstreze un echilibru, întrucât dacă mai are și diverse aplicații precum paiete, ștrasuri sau broderie, este cu atât mai important să nu exagerezi în utilizarea altor elemente. 

Cu ce se asortează verdele?

Dacă preferi să optezi pentru o abordare clasică, poartă pietre în culori mai neutre. Cuarțul este o piatră disponibilă în mai multe nuanțe, precum roz pastel sau variații de maro, care va adăuga un farmec subtil și sofisticat fără să distragă atenția.

Inel din aur roz de 14K cu pietre de zirconiu si cuart
Un inel din cuarț fumuriu se va asorta perfect cu rochia ta

În schimb, dacă dorești să optezi pentru un contrast interesant, poți alege bijuterii cu accente de roz, așa cum sunt cele ornate cu rodolit.

Inel din aur cu 4 pietre de rodolit dispuse in forma de floare
Acest inel cu accente de roz va pune în evidență orice rochie verde

Cu toate acestea, cel mai interesant efect cromatic se creează între verde și roșu. Există pietre precum zirconiul roșu ce pot fi asortate la o rochie verde atâta timp, cât păstrezi un echilibru și alegi bijuterii delicate. De asemenea, dacă îți place mult această asociere de culori, mai există o variantă. Rujul roșu, în combinație cu cercei din aur și o rochie verde, îți va aduce, cu siguranță, complimente.

Cercei pentru rochia verde

Dacă nu ești sigură ce tip de cercei se potrivesc cu rochia ta, îți oferim câteva variante din colecția noastră.

În principiu, cerceii din aur roz sunt alegerea ideală, deoarece au o strălucire caldă și discretă, spre deosebire de aurul galben, care este mai evident.

Cercei rotunzi din aur roz cu design minimalist
Poți purta această pereche de cercei atât la o rochie casual, cât și la una elegantă

Și cerceii cu granat sunt o alegere foarte bună datorită nuanței de roșu profund pe care o are această piatră. Aceștia vor adăuga o notă de rafinament oricărei ținute.

Pereche de cercei din aur roz cu granat si model inspirat din natura
Cerceii cu granat și design inspirat din natură sunt o variantă potrivită atunci când porți verde

Pentru un outfit casual, este indicat să alegi cercei mai mici și mai simpli, care să nu te incomodeze, întrucât îi vei purta cel mai probabil o perioadă lungă de timp.

Modele de inele care se vor asorta cu rochia ta

Așa cum este valabil și în cazul cerceilor, trebuie să ții cont de tipul rochiei, însă aurul roz este o opțiune versatilă și atemporală. În general, inelele cu design minimalist sunt o variantă sigură. De exemplu, cele cu gravuri delicate sau detalii subtile, cum ar fi modelele florale, vor adăuga un element de interes ținutei tale.

De asemenea, cele cu pietre prețioase sunt opțiuni feminine și versatile. Pe lângă diamante îți recomandăm să porți un inel cu safir, deoarece se creează un contrast foarte elegant atunci când este purtat împreună cu o rochie verde. Dacă nu te simți comod să porți un inel din aur roz sau galben în combinație cu alte culori, poți alege un inel cu safir din aur alb.

Inel din aur alb cu piatra de safir montata central, inconjurata de diamante
Un astfel de inel poate fi purtat la orice eveniment datorită designului său elegant

Nu în ultimul rând, în funcție de modelul rochiei, poți alege un inel cu design modern și îndrăzneț care este foarte potrivit pentru o petrecere, de exemplu. 

Inel din argint cu design modern
Un inel modern din argint se potrivește perfect cu o rochie cocktail într-o nuanță de verde oliv

Alte tipuri de bijuterii pe care le poți asorta la o rochie verde

Pe lângă cele menționate anterior, poți oricând să accesorizezi o rochie verde folosind coliere, lanțuri, brățări sau pandantive. Desigur, nu este necesar să te limitezi la o singură piesă, deoarece le poți combina cu ușurință. Ține însă întotdeauna cont de momentul în care le porți și de tipul rochiei. Dacă nu ești sigură ce s-ar potrivi, îți prezentăm câteva produse care pot fi purtate atât la o rochie verde de seară, cât și la una de zi.

Colier din aur roz cu diamant purtat la baza gatului
Un colier cu diamant solitaire este o piesă de bază în orice colecție de bijuterii

Întotdeauna, simplitatea va fi asociată cu bunul gust, iar dacă optezi pentru un design minimalist, poți purta, cu siguranță, bijuteria ta preferată la diverse evenimente sau chiar și pe timpul zilei. În acest sens, și o brățară subțire, tip tennis, te va scoate din orice impas stilistic datorită faptului că are un design versatil ce permite purtarea acesteia împreună cu o mulțime de outfituri.

Bratara subtire din aur alb de 18K cu diamante incrustate pe toata suprafata
Brățara tennis se va integra perfect în orice ținută

Acest tip de brățară a devenit popular chiar în timpul unui meci de tenis, așadar, o poți asorta cu încredere și la ținute mai casual. 

Lant simplu din aur roz purtat la baza gatului
Acest lănțișor reprezintă o bijuterie atemporală pe care o poți purta cu succes și peste ani

Nu în ultimul rând, află că nu poți da niciodată greș cu un lănțișor clasic din aur roz, deoarece este genul de bijuterie de care te poți bucura în fiecare zi. Un alt avantaj este faptul că ai de ales între diverse dimensiuni, deci îl poți purta fie la baza gâtului, fie într-o manieră mai lejeră, care să-ți pună în evidență decolteul.

Cel mai important însă este să porți accesoriile care te fac să te simți bine și să experimentezi, deoarece vei descoperi, cu siguranță, o mulțime de bijuterii potrivite pentru tine, care vor complimenta cu succes o rochie verde.

Sursa foto: pexels.com