Ce accesorii să alegi în funcție de rochie. Bijuterii cu stil pentru fiecare ținută

Femeie care poarta o rochie alba si inele
Accesoriile au puterea să transforme complet o ținută

O ținută simplă, albă, vaporoasă, o ținută elegantă de seară sau una business, cu care mergi la birou, fiecare dintre acestea are nevoie de o accesorizare adecvată. Alegem bijuteriile în funcție de gusturi și de personalitatea noastră, le preferăm pe cele care ne avantajează și, nu în ultimul rând, optăm pentru accesorii în funcție de tendințe. Dar uneori poate fi o provocare să alegi bijuteriile potrivite pentru cea mai feminină piesă vestimentară din garderoba unei femei, rochia.

Alegerea accesoriilor în funcție de rochie te va ajuta să îți completezi ținuta

Bratara din aur alb de 18K cu diamante si aspect minimalist
Această brățară în stil Tennis este extrem de versatilă

Atunci când vine vorba de accesorizarea unei rochii, indiferent dacă este vorba despre un model de ocazie sau unul casual, bijuteriile sunt cheia pentru a adăuga un strop de personalitate ținutei. În garderoba unei femei sunt o mulțime de tipuri de rochii, așa că un sfat util ar fi să nu îți lipsească din colecția personală bijuteriile clasice, care se potrivesc la aproape orice. Un exemplu este brățara Tennis, care a rămas în trend de peste un deceniu. Atuul ei este versatilitatea. Poți să o porți cu ținute lejere, dar și la o rochie de seară. În continuare vom detalia subiectul, completând cu idei potrivite pentru diferite rochii.

Bijuterii pentru rochii cu decolteu în V

Colier din aur roz cu perla
Designul acestui colier din aur roz cu perlă este ideal pentru decolteul în formă de V

Rochiile cu decolteu adânc, în formă de V, sunt elegante și feminine. Acest model favorizează prin excelență accesorizarea cu anumite tipuri de bijuterii, cum ar fi colierul. Alege cu grijă modelul, pentru că toate privirile se vor îndrepta către el. Pentru cele cu decolteu în formă de V sunt potrivite lanțurile mai lungi din aur sau argint și modelele de coliere alungite, cu sau fără pandantiv. Colierul trebuie să fie la 4, 5 cm deasupra V-ului și să repete forma decolteului. Acesta e secretul cu care îți vei pune bustul în evidență. Optează pentru coliere din aur sau argint, cu perle de cultură sau perle Swarovski. Și pentru că vedeta accesoriilor va fi în cazul acesta colierul, se recomandă ca și celelalte bijuterii să fie mai discrete. 

Accesorizarea corectă pentru o rochie neagră clasică

Inel din argint cu perla, email si zirconiu
Acest inel din argint cu perlă contrastează plăcut cu o rochie neagră clasică

Clasica rochie neagră este o haină care există în garderoba aproape oricărei femei. Este practică, elegantă, se potrivește la multe tipuri de evenimente și are avantajul că te scoate onorabil din încurcătură atunci când rămâi fără inspirație. Pentru accesorizarea corectă a rochiei negre clasice ține cont de croiul acesteia și de tipul decolteului. Bijuteriile pe care le porți trebuie să fie în acord cu aceste detalii și, evident, cu personalitatea ta. 

O rochie neagră clasică fără bretele poate fi foarte bine accesorizată cu un colier la baza gâtului din aur și pietre prețioase sau perle. Pentru un decolteu în formă de inimă alege bijuterii simple: lănțișoare din aur sau argint cu pandantive delicate. Iar dacă are un decolteu rotund, ai opțiuni variate: coliere statement sau de dimensiuni mai mici, la baza gâtului. Pentru un plus de strălucire poți alege un colier cu pandantiv cu diamante. 

În ceea ce privește cerceii, ai grijă ca aceștia să se potrivească stilului vestimentar pe care-l adopți, dar și cu forma feței. Poți purta cercei cu perle pentru un plus de eleganță sau cu safire, topaze și ametiste dacă dorești să adaugi ținutei un strop de culoare. 

Bineînțeles, accesoriile le vei alege în funcție de croiala rochiei. Astfel, dacă decolteul te obligă să porți un colier delicat, optează, în schimb, pentru un inel sau o brățară statement. 

Trendul anului în materie de bijuterii permite și combinații mai îndrăznețe. Spre exemplu, poți combina bijuteriile din aur cu cele din argint. Însă, dacă e prea mult pentru tine, o altă variantă este să alegi o bijuterie care îmbină aceste metale. 

Coliere potrivite pentru rochia de seară

Colier din aur roz cu ceramica si diamante la gatul unei feme
Acest colier din aur roz cu diamante si ceramica accesorizează perfect o rochie de seară cu decolteu în V

Accesoriile potrivite pentru o rochie de seară trebuie să respecte aceeași regulă de aur: să fie alese în funcție de croiala ei. Astfel, un decolteu pătrat poate fi îndulcit cu un lanț delicat din aur galben și perle, pe când cel mai potrivit colier pentru un decolteu rotund este unul cu aceeași formă. 

Un colier statement merge perfect cu o rochie de seară cu umerii goi, dar la fel de potrivit este și un colier la baza gâtului. Modelele de coliere cu pandantive cu forme geometrice sunt potrivite pentru decolteul amplu, iar cele alungite merg perfect cu cel în formă de V. 

Indiferent de croială, până la urmă, important este să alegi cu grijă accesoriile și să nu încarci ținuta. Un colier simplu cu câteva diamante sau perle poate să dea strălucire outfitului tău. 

Greșeli de evitat atunci când alegi accesoriile

Alegerea accesoriilor este un lucru căruia trebuie să-i acordăm importanța cuvenită, pentru că pot scoate din anonimat sau distruge o ținută (și în același timp dispoziția noastră). E bine să ne cultivăm deprinderea de a alege accesoriile potrivite în funcție de stil. Astfel, cu un colier bine ales și un set de cercei putem transforma radical un outfit. Iată câteva dintre lucrurile de evitat când alegi bijuteriile pe care le porți. 

  • alege întotdeauna accesoriile în funcție de rochie, de stilul adoptat și de eveniment;
  • poartă bijuterii în trend, dar doar dacă ți se potrivesc. Dacă nu, e preferabil să optezi pentru un model clasic;
  • dacă ai mâinile mici, cu degete scurte, evită să porți inele voluminoase sau cu pietre mari;
  • contrariul este la fel de valabil – persoanele cu degete foarte subțiri nu trebuie să poarte inele mici sau care produc senzația de alungire;
  • evită cerceii care nu se potrivesc cu forma feței tale;
  • alege colierul în funcție de decolteu.

Acestea sunt doar câteva dintre regulile nescrise, dar ușor de intuit al modului cum trebuie alese accesoriile. Iar când ai îndoieli, adu-ți aminte de expresia clasică Less is more!

Sursa foto: pexels.com