Ce bijuterii poartă o mireasă în ziua nunții. Ghid complet 

Bijuterii elegante purtate de o mireasa
Bijuteriile alese cu atenție vor atrage toate privirile asupra miresei

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente pentru o familie și un moment pe care mirii și-l amintesc mereu cu drag. Cu toate acestea, pregătirile necesită adesea multă implicare, de la locație și până la ținută, care trebuie aleasă cu multă grijă. Cu atât mai mult, mireasa este mereu în centrul atenției, iar rochia nu este singurul element pe care se va pune accentul. Dacă ne gândim la ce bijuterii ar trebui să poarte o mireasă, alegerea nu este întotdeauna una ușoară, întrucât acestea trebuie să se potrivească atât cu rochia, cât și cu coafura. În acest ghid îți vom oferi sugestii utile astfel încât să faci alegerea potrivită pentru tine.

Ce bijuterii ar trebui să poarte mireasa în funcție de rochie

Fiecare rochie de mireasă are particularitățile ei, iar accesoriile trebuie să se potrivească cu tipul de decolteu, nuanța rochiei și nu numai. Ca sugestie generală, colierele elegante cu perle sau cerceii cu diamante sunt bijuterii purtate adesea de mirese, dar poți alege și o brățară prețioasă dacă nu porți nimic în zona gâtului, astfel încât să păstrezi un echilibru. Bijuteriile ar trebui să-ți evidențieze trăsăturile și să completeze restul ținutei, fără să atragă atenția într-un mod neplăcut. Alege o piesă centrală și păstrează restul elementelor discrete, astfel încât să nu fie nimic strident. De asemenea, asigură-te că ai ales piese de calitate.

Bijuterii pentru rochia de mireasă cu decolteu

Dacă ai ales o rochie cu decolteu, atunci trebuie să ții cont de faptul că accesorizarea corectă se face și în funcție de forma acestuia.

  • Rochia cu decolteu în V

    Pentru acest model, alege un colier care să urmeze linia decolteului și cercei rotunzi.

    Colier din aur alb de 18K cu diamante si design inspirat din natura
    Un astfel de colier va evidenția într-un mod discret un decolteu în V cu un plus de strălucire
  • Rochia cu decolteu în formă de inimă

    Decolteul în formă de inimă este printre cele mai populare, iar accesorizarea unei astfel de rochii constă în alegerea unui colier puțin alungit, care să accentueze acest detaliu. Diferența față de prima variantă constă în lungimea colierului, deoarece, în acest caz, va fi mai aproape de baza gâtului.

    Colier subtire din aur roz de 14K cu diamant
    Acest exemplu poate fi alegerea perfectă pentru un decolteu în formă de inimă, deoarece este discret și elegant
  • Rochia cu decolteu asimetric

    În acest caz, cel mai bine ar fi să renunți la bijuteriile care se pun la gât și să te axezi pe o pereche frumoasă de cercei, deoarece un decolteu asimetric atrage oricum atenția datorită formei. Pe site-ul nostru găsești o mulțime de opțiuni cu diamante sau alte pietre prețioase și cu diverse tipuri de închizători, astfel încât să alegi perechea cea mai potrivită pentru tine.

Bijuterii pentru o rochie cu spatele gol

Rochia cu spatele gol este o alegere îndrăzneață, iar pentru acest tip de design îți recomandăm, de asemenea, să nu optezi pentru coliere, în special dacă nu are decolteu. Prea multe elemente vor încărca aspectul general și nu îți dorești acest lucru. Alege, așadar, o pereche de cercei lungi și prinde-ți părul. De asemenea, poți opta pentru o brățară prețioasă, în ton cu cerceii.

Bratara tennis din aur alb de 18K cu diamante incrustate pe toata suprafata
O brățară cu design minimalist, care se potrivește cu aproape orice pereche de cercei

Accesoriile trebuie să se potrivească cu nuanța rochiei

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este nuanța rochiei. Albul pur este cea mai populară alegere, însă în ultimul timp, tendințele și preferințele s-au mai schimbat. Unele mirese optează pentru nuanțe de crem, roz sau chiar și pentru culori închise. Din fericire, și aurul este disponibil în mai multe tonuri: roz, galben sau alb. Dintre acestea, cel mai versatil este cel alb, deoarece se potrivește cu orice rochie. Dar și aurul roz poate fi asortat cu succes la o rochie în culori pastelate sau în nuanțe neutre. Evită contrastele puternice dintre negru și aur galben sau poartă bijuterii foarte discrete dacă totuși dorești să mergi pe această variantă.

Bijuteriile adecvate în funcție de coafura miresei

Modul în care alegi să îți aranjezi părul în ziua nunții, precum și bijuteriile pe care alegi să le porți în zona feței sunt aspecte esențiale pentru a te asigura că îți pui în evidență frumusețea. Și machiajul are un rol important aici, însă, cel mai adesea, este preferat cel natural și elegant. Evită nuanțele puternice și stridente și vei avea, cu siguranță, un look desăvârșit, deoarece toate elementele se vor armoniza perfect.

Ce bijuterii se poartă dacă părul este prins în coc

Părul aranjat într-un coc elegant este o alegere atemporală pentru o mireasă. Dacă alegi să porți acccesorii și în păr, optează pentru bijuterii simple, precum cerceii rotunzi și discreți. Pe de altă parte, dacă preferi o coafură simplă, poți purta niște cercei deosebiți cu diamante care să reflecte lumina în jurul feței tale.

Cercei din aur alb cu diamante in forma de lacrima
Această pereche de cercei va atrage toate privirile datorită diamantelor încrustate pe toată suprafața lor

Bijuterii care se potrivesc la coafuri lejere, cu părul desprins

Este valabilă aceeași regulă și în acest caz, în ceea ce privește accesoriile pentru păr. Fie porți bijuterii discrete, fie porți ceva foarte minimalist în păr. Tendințele actuale pun accentul pe accesorii cu perle autoadezive care se aplică pe coafură. În acest caz, recomandăm purtarea unor bijuterii minimaliste. Bineînțeles, dacă nu ești adepta perlelor din materiale sintetice, păstrează coafura simplă și alege un colier cu perle naturale. De asemenea, atunci când porți părul desprins, nu te focusa pe cercei, deoarece aceștia nu vor fi vizibili. 

În concluzie, bijuteriile pe care le poartă o mireasă vor fi alese în funcție de mai mulți factori. Bineînțeles, pe lângă rochie și coafură poți lua în calcul și locația. De exemplu, dacă nunta va avea loc pe plajă, optează pentru accesorii lejere și evită piesele voluminoase. Și, nu în ultimul rând, nu uita de stilul tău personal, deoarece este important să te simți bine și să te uiți cu drag la fotografiile de la nuntă.

Sursa foto: pexels.com