Ceasuri din aur pentru femei și bărbați. Cum să facem alegerea potrivită?

Este de netăgăduit faptul că timp de multe decenii lumea ceasurilor de aur a fost una dominată de bărbați. Bărbații cumpără mai multe ceasuri decât femeile, iar publicitatea pentru ceasuri pare să fie concentrată în mare parte pe segmentul destinat exclusiv bărbaților, care dictează de obicei trendurile în domeniu. Un ceas din aur pentru bărbați a devenit o tendință în anii 1920 și 1930, iar de atunci  o bună perioadă producția de ceasuri s-a concentrat pe cumpărătorii de genul masculin. 

Pe măsură ce tendințele feministe au schimbat percepția societății despre femei, la fel și percepția doamnelor despre sine și obiceiurile lor de a cumpăra ceasuri. Astăzi, industria ceasurilor acordă la fel de multă atenție nevoilor de zi cu zi, atât ale femeilor cât și a bărbaților: confort, eleganță, caracter practic, frumusețe și multe altele. 

„Ceea ce purtăm este o reflecție externă a stării noastre mintale și interioare.” – Shu Benhua

Alegerea unui ceas din aur pentru femei sau bărbați potrivit, poate fi adesea o sarcină extrem de dificilă, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Din multitudinea de stiluri și mărci din care să alegi, cumpărarea unui ceas nou poate duce la o alegere confuză și stresantă. Astfel, am elaborat acest ghid simplu și universal pentru a te ajuta să alegi ceasul potrivit, unul care să-ți reflecte personalitatea și să-ți completeze armonios stilul.  

Dimensiunea

Proporția este regula numărul 1 în alegerea unui ceas de mână de dimensiunea potrivită, care să-ți completeze imaginea de ansamblu și să nu arate ciudat pe încheietură. În ziua de astăzi,  foarte multe persoane aleg ceasurile cu cadrane exagerat de masive, fără a ține cont de faptul că astfel de modele nu sunt pentru oricine. Mărimea de la încheietura mâinii și cea a cadranului trebuie să fie direct proporționale.

Funcționalitatea

În ceea ce privește funcționarea, ceasurile se împart în două mari categorii: ceasuri mecanice și ceasuri cu quartz. Ceasurile mecanice, la rândul lor, pot fi simple (trebuie rotite periodic) și automate (mecanismul funcționează continuu datorită mișcării mâinii pe care se poartă ceasul). Ceasurile de quartz pot fi acționate și de o baterie mică sau de un sistem de alimentare kinetic, permițând funcționarea permanentă datorită mișcării. 

Cureaua

Cureaua ceasului este foarte importantă, deoarece adaugă stil întregului tău look. Prin urmare, trebuie să acorzi mare atenție acestui lucru, înainte de a cumpăra un ceas nou. Recomandăm curele din piele pentru un un ceas din argint sau aur cu aspect rafinat, siliconic pentru cei ce preferă stilul casual și curele de oțel pentru un plus de masculinitate și duritate. 

De ce să alegi un ceas de mână SOKOLOV JEWELRY?

Mai mult decât un simplu accesoriu la modă, ceasul de mână a devenit un indicator al statutului, dar și o piesă care întregește orice look și stil vestimentar. Pe pagina online a magazinului de bijuterii SOKOLOV JEWELRY vei găsi un întreg catalog cu bijuterii din aur, cu modele de ceasuri de la cele mai sofisticate, la cele mai simple, dar inovatoare, definind ceasurile drept obiecte care prezintă luxul și rafinamentul dintr-o perspectivă complet diferită. Colecția SOKOLOV JEWELRY permite iubitorilor de ceasuri nu numai să se bucure de un produs mai bun, ci și de o experiență complet diferită de orice au mai întâlnit înainte. Prin parteneriate strategice, SOKOLOV JEWELRY este capabil să ofere produse de calitate la prețuri accesibile.