Cercei pentru rochii de seară. Modele de cercei pe care să le porți la ocazii speciale

Femeie imbracata intr-o rochie neagra
Fie că alegi o rochie simplă sau un model mai elaborat, cerceii sunt un element important în aspectul final al ținutei

Dacă deja ai ales rochia pentru următorul eveniment, bijuteriile sunt elemente la fel de importante atunci când vine vorba de o apariție elegantă. Atunci când alegi cerceii pentru o rochie de seară trebuie să iei în calcul și tipul rochiei pentru a te asigura că vei avea un look armonios. 

Iată câteva sfaturi pe care să te bazezi atunci când îți cauți perechea de cercei perfectă pentru ținuta de seară.

Cum alegi cerceii pentru o rochie de seară

Așa cum menționam anterior, când vine vorba de alegerea cerceilor potriviți pentru o rochie elegantă de seară, trebuie să ții cont de mai mulți factori. Aceștia ar trebui să se potrivească atât stilului, cât și culorii rochiei, să aibă dimensiunile adecvate și să fie confortabili în timpul purtării prelungite. De asemenea, indiferent de ocazie, ar trebui să ții cont de fizionomia feței atunci când îi alegi. În plus, mai trebuie să ții cont și de modul în care îți vei aranja părul. De exemplu, dacă alegi să porți un coc lejer, niște cercei mari și eleganți îți vor accentua trăsăturile și vor pune în valoare inclusiv ținuta. Un sfat general ar fi că, de obicei, dacă porți o rochie mai simplă, bijuteriile pot fi de tip statement, însă dacă este încărcată din punct de vedere vizual, nu vei da greș niciodată cu o pereche simplă.

Cercei pentru o rochie de seară lungă

O rochie de seară lungă este o piesă statement în sine, mai ales dacă este ornată cu diverse detalii strălucitoare precum paietele. În acest caz, pentru a menține un look rafinat, trebuie să te bazezi pe bijuterii minimaliste.

O astfel de pereche de cercei este versatilă și o poți purta cu aproape orice rochie de seară.

Cercei mici din aur alb cu diamante
Cerceii mici cu diamante sunt rafinați, dar în același timp discreți

Aurul alb și diamantele sunt o combinație foarte reușită, deoarece poți purta o astfel de bijuterie cu diverse rochii, indiferent de cromatica acestora. Prin urmare, nu ar trebui să îți lipsească din colecție, deoarece te vor scoate din încurcătură atunci când nu știi cu ce să accesorizezi rochia preferată.

Dacă rochia are un decolteu adânc sau este cu umerii goi, poți echilibra ținuta cu niște cercei în formă de lacrimă, dar dacă ai ales deja și un colier impresionant, rămâi la un model clasic și discret precum cel menționat anterior.

Forma de lacrimă a acestor cercei îți va accentua chipul, iar diamantele dispuse uniform pe toată suprafața vor refracta lumina într-un mod spectaculos atunci când te miști. Poartă-i cu părul prins pentru a-i pune în valoare. În plus, trebuie să știi că sunt foarte ușori, deci îi poți purta liniștită o seară întreagă.

Cercei cu diamante in forma de lacrima
Forma de lacrimă a acestor cercei este optimă pentru o rochie de seară cu umerii goi

În cazul în care ai o ținută simplă, poți opta și pentru pietre prețioase colorate precum rubinul sau safirul. Culorile acestor cristale contrastează foarte bine cu negrul și îți conferă un aspect clasic și atemporal.

Cercei rotunzi din aur roz cu safire
O pereche de cercei din aur roz cu safire va scoate în evidență o rochie monocromatică

Modele de cercei pentru o rochie de seară scurtă

În funcție de tipul evenimentului, s-ar putea să alegi o rochie scurtă care, asortată cu accesoriile potrivite, poate fi la fel de spectaculoasă ca și una stil prințesă. O rochie de seară scurtă se potrivește de minune cu niște cercei geometrici eleganți, în special dacă are un croi drept. 

Aceștia vor adăuga volum și unicitate ținutei. 

Cercei din argint cu model geometric
Poartă cu încredere niște cercei din argint cu model geometric

Pe de altă parte, dacă are un croi evazat, nu vrei să adaugi și mai mult volum, așa că mizează pe niște cercei lungi eleganți. Pot fi cu pietre sau fără, în funcție de cât de încărcată este deja rochia ta. Se potrivesc, de asemenea, și la o lungime midi.

Cercei lungi din aur galben cu pietre de zirconiu
Poartă această pereche de cercei lungi cu o rochie midi evazată pentru un look feminin și elegant

Pentru un model de rochie foarte simplu, alege bijuterii cu design unic, precum cea de mai jos, pentru a da o notă de eleganță outfitului tău. Fără accesoriile potrivite, o rochie scurtă și minimalistă poate părea prea casual pentru un eveniment formal.

Cercei cu diamante în forma de aripi
Acest model are un aspect interesant și se poate transforma cu succes în punctul central de atenție al ținutei tale

Cercei pentru o rochie de ocazie amplă

Atunci când vine vorba de rochiile în stil prințesă, așa cum sunt cele de bal sau pentru evenimente deosebite, poți alege chiar și cercei în stil candelabru. Însă trebuie să ai foarte mare grijă la proporții, deoarece un aspect prea încărcat nu te va avantaja. O variantă mai sigură ar fi să optezi pentru perle sau modele sofisticate precum cea din imagine.

Forma de coroană și luciul nobil al acestei bijuterii o fac demnă de o rochie amplă de prințesă.

Cercei din aur roz in forma de coroana ornati cu diamante si safire
Ornați cu diamante și safire, acești cercei se transformă în alegerea perfectă pentru un eveniment special

De asemenea, poți alege cercei cu formă clasică, dar într-o culoare impozantă. Aurul este o alegere clasică, iar piatra de citrin pune în valoare căldura și frumusețea acestui metal.

Asortează-ți rochia cu o astfel de pereche de cercei și vei străluci cu siguranță. Ține cont de faptul că nuanțele de galben merg foarte bine cu cele de roșu. Este o combinație clasică și foarte apreciată. Alte variante ar fi culorile neutre sau negrul, care creează un contrast impunător atunci când este asociat cu aurul galben.

Cercei din aur roz cu citrin si pietre de zirconiu
Pentru un aspect desăvârșit, completează-ți alegerile vestimentare cu cercei prețiosi

Greșeli de evitat atunci când alegi cerceii pentru o ocazie specială

În primul rând trebuie să te hotărăști care va fi punctul de interes al ținutei tale: rochia sau bijuteriile? Exact ca și în cazul machiajului, fie pui accentul pe ochi, fie pe culoarea buzelor. Un aspect prea încărcat te poate dezavantaja. Sunt puține cazuri în care poți purta rochii încărcate cu bijuterii statement și trebuie să stăpânești foarte bine cromatica și proporțiile alese. De aceea, dacă nu ești sigură, mai bine asortează accesoriile astfel încât să păstrezi un echilibru. Bineînțeles, în situația în care alegi să porți cercei statement, asigură-te că și celelalte bijuterii sunt mai discrete și viceversa. Astfel vei crea un look armonios și bine pus la punct.

O altă greșeală ar fi să porți părul desfăcut atunci când alegi cerceii ca punct de interes, deoarece nu vor fi vizibili. Alege o coafură pe o parte sau un coc ori o coadă elegantă și toate privirile vor fi asupra ta.

Nu purta bijuterii grele, deoarece îți va fi dificil să le porți un timp îndelungat și nu vrei să fii nevoită să le dai jos în mijlocul evenimentului.

Indiferent de tendințele în modă, este esențial să porți lucruri care ți se potrivesc și îți pun în valoare aspectul. Este valabil și în cazul cerceilor, deoarece anumite modele complimentează un chip rotund, în timp ce altele sunt mai potrivite pentru o față ovală. Ține cont de fizionomia ta atunci când îți alegi modelul preferat de cercei.

Concluzie

În concluzie, atunci când alegi cerceii pentru rochia de seară, trebuie să ții cont de mai mulți factori pentru a crea un look armonios. Cu toate acestea, preferințele personale te pot ghida să faci alte alegeri care reflectă mai bine personalitatea ta. Dacă ești o fire mai îndrăzneață, poți experimenta cu diverse stiluri până găsești ceva care ți se potrivește.

Sursa foto: pexels.com

Tags: alegerea accesoriilor, accesorii rochii