Idei de cadouri prețioase pentru aniversarea căsătoriei

Cuplu care se tine de mana
Cele mai bune idei de cadouri pentru aniversarea căsătoriei sunt cele prețioase și care rezistă de-a lungul timpului

Aniversarea căsătoriei este un moment care devine din ce în ce mai special, pe măsură ce trec anii. Acest eveniment celebrează dragostea și clipele frumoase petrecute împreună, precum și momentele mai dificile. În viața oricărui cuplu mai apar și provocări, însă, pe măsură ce sunt depășite, clădesc o fundație din ce în ce mai solidă și o relație longevivă. De aceea, căsătoria trebuie sărbătorită la diverse intervale, așa cum spune tradiția.

În acest articol, am alcătuit o listă cu idei de cadouri potrivite pentru aniversarea căsătoriei, în funcție de simbolistica fiecărei nunți.

Idei de cadouri pentru 15 ani de căsătorie (nunta de cristal)

Primul an de căsnicie este special, însă când vorbim de 15 ani, deja dragostea dintre parteneri este foarte clară. Câteva idei de cadouri pentru nunta de cristal ar fi:

  • Pahare din cristal
  • Decorațiuni din cristal
  • Bijuterii din cristal 

Pietrele Swarovski au fascinat dintotdeauna, iar un astfel de cadou va impresiona, cu siguranță, pe oricine.

Pandantiv din aur roz cu Swarovski
Un pandantiv cu Swarovski este o alegere potrivită pentru soție la împlinirea a 15 ani de mariaj

Idei de cadouri pentru aniversarea a 25 de ani de căsătorie (nunta de argint)

Anumite cupluri nu sărbătoresc anual căsnicia și vor trece, de exemplu, peste nunta de hârtie, bumbac, de lemn și așa mai departe, însă vor celebra cel puțin nunta de argint și cea de aur, deoarece sunt cele mai cunoscute în popor. În plus, un sfert de veac nu este o perioadă mică, ci un interval de timp semnificativ pe care mirii l-au petrecut împreună. De aceea, și cadourile trebuie să fie pe măsură:

  • Pahare din argint

Obiectele din argint sunt apreciate pentru rezistența lor deosebită, așa cum este și o căsnicie de 25 de ani. Merită, așadar, să oferi un astfel de dar.

Pahar din argint potrivit pentru sampanie
Eleganța și rafinamentul se îmbină în acest pahar din argint masiv pentru șampanie potrivit pentru ocazii festive
  • Ramă din argint

O altă idee de cadou pentru aniversarea nunții de argint este rama foto. Amintirile acumulate de cuplu pe parcursul celor 25 de ani merită păstrate într-o ramă specială precum una din argint.

Rama dreptunghiulara din argint
Pune o fotografie specială în această ramă din argint masiv pentru a păstra cele mai frumoase amintiri la loc sigur
  • Bijuterii din argint

De asemenea, bijuteriile sunt întotdeauna o alegere potrivită. Poți alege un model unisex și să le oferi amândurora același gen de pandantiv. Cu atât mai mult, oferă ceva cu semnificație care să denote atenție în alegerea cadoului.

Crucea are o simbolistică importantă în ceremonia religioasă a nunții, iar ambii miri se vor bucura de un astfel de pandantiv.

Pandantiv in forma de cruce, din argint masiv
Alege un pandantiv în formă de cruce, din argint masiv, care va rezista de-a lungul timpului

Sugestii de cadouri pentru împlinirea a 30 de ani de căsătorie (nunta de perle)

Simbolistica perlelor și procesul de formare al acestora sunt fascinante din multe puncte de vedere. Cei 30 de ani de căsnicie pot fi priviți din această perspectivă, în sensul că perla denotă înțelepciune și longevitate, iar o relație care a rezistat atât de mult timp se bazează, cu siguranță, pe principii similare. Bineînțeles, în mod tradițional, la acest eveniment se oferă bijuterii cu perle. Câteva idei pentru acest moment sunt:

  • Cercei cu perle

Pentru soție, o pereche de cercei cu perle va deveni o bijuterie dragă, pe care o va purta mereu cu gândul la persoana care i-a dăruit, într-un moment atât de special.

Alege unii cu perle naturale, care au acel luciu nobil specific.

Pereche de cercei cu perle, diamante si zirconiu
Rafinamentul unei perechi de cercei cu perle se potrivește perfect cu un astfel de eveniment
  • Brățară cu perle

De asemenea, și brățările sunt bijuterii potrivite pentru astfel de evenimente, în special cele rafinate, din materiale de calitate.

Oferă un cadou de lux oamenilor dragi din viața ta.

Bratara din aur roz cu perle purtata de o femeie la incheietura mainii
O brățară din aur roz cu perle este un accesoriu elegant, ce poate fi dăruit la aniversarea căsătoriei
  • Butoni

Pentru soț, o pereche de butoni prețioși este o variantă sigură. Alege tot unii stil bijuterie, care se potrivesc cu această ocazie.

Cadouri pentru aniversarea a 40 de ani de căsnicie (nunta de rubin)

40 de ani de mariaj sunt un prilej minunat pentru a celebra o relație atât de rezistentă precum rubinul care este o piatră cu o duritate de 9 pe scara Mohs (adică foarte apropiat de diamant). Este una dintre cele mai apreciate pietre prețioase datorită nuanței de roșu intens, care simbolizează pasiunea și dragostea.

  • Cercei cu rubin

Atunci când vine vorba de cercei cu rubine, creativitatea bijutierilor nu are limite, iar o astfel de pereche va fi apreciată de orice femeie. 

Cercei lungi din aur roz cu rubin, diamant si email
Designul acestor cercei cu rubine este unul special, așa cum este și nunta de 40 de ani
  • Sticlă de vin

Iar pentru soț, o sticlă de vin vechi, de culoarea rubinului, va fi un cadou prețios de pus în vitrină.

Idei de cadouri pentru cei care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie (nunta de aur)

Cel mai așteptat moment din timpul căsniciei este probabil nunta de aur. Jumătate de veac de relație este, cu siguranță, o dovadă clară a iubirii. Darurile trebuie să fie din aur și pot consta în:

  • Lanțuri din aur pentru soț și soție

Lanțurile din aur sunt accesorii versatile, iar modelele unisex sunt ideale atunci când vrei să faci un cadou unui cuplu care tocmai a aniversat 50 de ani de mariaj. Mulți oameni căsătoriți poartă obiecte similare cu ale partenerului ca dovadă a legăturii dintre ei. 

Nu poți da greș cu un astfel de cadou datorită simplității sale, care îl face potrivit pentru gusturile ambilor parteneri.

Lant simplu din aur roz de 14K
Un accesoriu minimalist precum un lanț din aur este genul de cadou care va fi pe placul oricui
  • Brățări din aur pentru el și ea

Același lucru este valabil și în cazul brățărilor tip lanț, cu aspect minimalist, dar rafinat.

Bratara tip lant din aur roz de 14K purtata de o femeie
Această brățară din aur are un farmec aparte datorită luciului nobil al acestui metal prețios

Cadouri pentru aniversarea căsătoriei de 60 de ani (nunta de ametist)

Ametistul este recunoscut pentru proprietățile sale variate, dar în special pentru faptul că promovează starea de calm și echilibrul care sunt esențiale pentru trăinicia căsniciei. Așadar, pentru cei care aniversează nunta de ametist, câteva idei de cadouri inspirate sunt:

  • Florile mov

Un buchet spectaculos de flori de culoarea ametistului nu numai că va impresiona prin parfumul delicat al acestora, ci și prin asocierea nuanței florilor cu evenimentul. Alege un buchet prețios atât prin aspect, cât și prin tipul plantelor alese.

  • Bijuterii cu ametist

Inelul preferat al oricărei femei este cel de logodnă, dar dacă știi că are o pasiune pentru astfel de bijuterii, este ocazia ideală să îi cumperi și unul cu ametist ca să-și întregească colecția.

Inel din argint cu piatra de ametist mov
Optează pentru un inel cu piatră de ametist care să se asorteze cu ușurință cu orice ținută

Ce cadouri poți să oferi la aniversarea a 75 de ani de căsnicie (nunta de diamant)

Vârsta de 75 de ani este impresionantă chiar și atunci când nu vine vorba de căsnicie, dar dacă ne gândim la un mariaj de 75 de ani, lucrurile devin cu atât mai impresionante. Întrucât diamantul este cea mai rezistentă piatră prețioasă (cu o duritate de 10 pe scara Mohs), acest lucru se reflectă și într-o căsnicie longevivă, iar numele acestei pietre provine din grecescul „adamas”, care înseamnă „de neînvins”. Un diamant natural trece printr-un lung proces de formare, iar în final devine o bijuterie superbă, admirată de toată lumea. 

Probabil cel mai frumos dar în acest caz este timpul petrecut alături de cei dragi, însă pandantivele cu diamante pot încununa acest eveniment magic.

Încă o dată, un pandantiv în formă de cruce se dovedește a fi un cadou inspirat datorită simbolismului.

Pandantiv in forma de cruce incrustat cu diamante
O cruce cu diamante este o bijuterie prețioasă și rezistentă, la fel ca dragostea unor persoane care aniversează 75 de ani de căsătorie

Ca regulă generală, cadourile prețioase sunt cele mai apreciate, dar și cele mai rezistente. De exemplu, bijuteriile cu pietre prețioase sugestive pentru simbolistica evenimentului (diamante, perle, ametist) au un farmec aparte. Orice idee de cadou ai alege pentru aniversarea unei căsătorii, nu uita de preferințele cuplului. În concluzie, darul trebuie să fie ales cu grijă, în conformitate cu evenimentul și nu numai.

Sursa foto: pexels.com

Tags: pietre pretioase, logodna si casatorie, cadouri romantice