Inelul de logodnă și verigheta pe același deget? Tot ce trebuie să știi despre cele mai populare bijuterii

Inel de logodna si verigheta din aur
Aceste bijuterii sunt elemente definitorii în orice poveste de dragoste

Inelul de logodnă și verigheta sunt unele dintre cele mai populare bijuterii datorită simbolisticii lor aparte. Ele reprezintă iubirea și angajamentul într-o relație și au o istorie interesantă. Cu toate acestea, apar multe întrebări în legătură cu purtarea acestora, așa că în acest articol îți vom spune tot ce trebuie să știi despre acest aspect.

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre aceste bijuterii

În funcție de tradiții și diferențe culturale, anumite obiceiuri pot varia însă un lucru este sigur, frumusețea acestor bijuterii te captivează indiferent cum alegi să le porți.

Diferența dintre inelul de logodnă și verighetă

Există bineînțeles și diferențe între inelul de logodnă și verighetă, așa că vom discuta despre fiecare în parte:

Inelul de logodnă se oferă în momentul cererii în căsătorie și simbolizează promisiunea căsătoriei și angajamentul celor doi parteneri. Aceste tipuri de bijuterii vin într-o gamă foarte variată ceea ce poate face dificilă alegerea lor. De obicei sunt decorate cu diverse pietre prețioase sau semiprețioase. Diamantele sunt cu siguranță preferatele femeilor de pretutindeni, dar este foarte important să cunoști totuși gusturile partenerei, ca sa o surprinzi cu inelul ideal. Dacă nu ești sigur pentru ce anume să optezi, alege un model clasic precum cel din imagine,

Inel din aur roz cu diamant solitaire
Un inel de logodnă solitaire este o alegere clasică cu care nu poți da greș

Frumusețea acestui moment poate fi amplificată de o cerere în căsătorie bine planificată.

Verigheta, spre deosebire de inelul de logodnă care semnifică mai degrabă o promisiune, simbolizează uniunea a două persoane în mod oficial. Aceasta este, de obicei, mai simplă din punct de vedere aspectual. Cu toate acestea, este realizată din metale prețioase precum aurul și poate să aibă diverse modele subtile. Dacă cuplul preferă, acestea pot fi ornate cu pietre, precum aceasta.

Verigheta din aur, cu model gravat si diamant
Această verighetă din aur cu diamant are un design cu adevărat unic

Pe ce mână sa poartă inelul de logodnă după căsătorie

Înainte de căsătorie, inelul de logodnă se poartă pe inelarul de la mână stângă, în majoritatea țărilor deoarece se consideră din cele mai veche timpuri că acest deget are o venă care ajunge direct la inimă (Vena Amoris). După nuntă, principală devine verigheta, care va sta în locul său, iar pe cel de logodnă poți să-l porți pe mâna dreaptă.

Se poartă inelul de logodnă și verigheta pe același deget?

Da, în ziua de astăzi este o practică chiar comună. Multe persoane aleg să le poarte astfel pentru că au o legătură simbolică profundă și devin astfel un întreg. De asemenea, având în vedere cât de frumoase sunt inelele de logodnă, merită să le porți exact așa cum consideri și să te bucuri de luciul lor nobil în fiecare zi. În plus, există produse care se completează foarte bine din punct de vedere estetic, astfel încât să fie ușor de purtat pe același deget. Alege unele din același metal și cu același stil.

Mai este un aspect de care trebuie să ții cont însă dacă alegi să le porți împreună. Se obișnuiește să fie așezate pe deget în ordinea în care au fost primite. Astfel, inelul va sta la baza degetului, iar verigheta deasupra.

Ca și în cazul inelului, este important să ai în vedere câteva criterii importante atunci când alegi verigheta, iar dacă tendințele sunt importante pentru tine, află care sunt cele mai populare modele de verighete în 2024.

Sursa foto: Pexels