Semnificația și proprietățile pietrelor folosite pentru bijuterii

Pietrele prețioase și semiprețioase sunt considerate puternice și magice încă din cele mai vechi timpuri. Se consideră că fiecare piatră poartă o energie de vindecare diferită și fiecare piatră are o semnificație specială. Unul dintre cele mai importante beneficii ale purtării pietrelor prețioase este că ele ajută întotdeauna la eliminarea energiei negative. 

Fiecare piatră are o semnificație aparte, acest fapt îți poate sugera pe care să o alegi, în funcție de trăsăturile tale de personalitate și de beneficiile pe care vrei să le obții. Există multe pietre prețioase sau semiprețioase despre care unii cred că sunt benefice și au puteri de vindecare pentru minte, corp și suflet. Se crede că au puterea de a promova fluxul de energie bună și ajută la eliberarea energiei negative din minte și corp. Folosirea nestematelor la bijuterii pentru femei datorită proprietăților miraculoase este răspândită pe întreg globul, fiind întâlnite la aproape toate popoarele.

Mulți astrologi și cercetători din domeniul astrologiei au recunoscut că pietrele prețioase și semiprețioase au o anumită putere magică care ar putea aduce schimbări pozitive în viață.

Safir

Această piatră prețioasă albastră este considerată piatra înțelepciunii și a regalității. Se spune că poate atrage prosperitatea, fericirea și pacea, în timp ce deschide mintea pentru a stimula intuiția. Fiind asociate cu posesiunile sacre, bijuteriile cu safire au marcat istoria și tradiția aproape oricărei religii. În vremurile Vechiului Testament, regele Solomon și Avraam purtau talismane din safir, iar în prezent Regina Elisabeta a II-a are o impresionantă colecție de bijuterii cu safire.

Rubin

De un roșu intens, această piatră prețioasă  ajută la restabilirea vitalității și a nivelurilor de energie. Se spune despre rubin că poate ajuta la îmbunătățirea anumitor aspecte din viață, insuflând inimii voința de a face orice este nevoie pentru o evoluție frumoasă. Celor blocați în orice fel de rutină – în carieră, în relația sentimentală sau pe calea spirituală – rubinul le asigură energia necesară de a repune lucrurile în mișcare. Se spune, de asemenea, că ajută la conștientizarea de sine și la realizarea adevărului. Rubinul era folosit la pandative încă din cele mai vechi timpuri pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din sânge și la îmbunătățirea sistemului circulator general.

Smarald

De-a lungul timpului, în multe culturi s-a crezut că smaraldul este o piatră extrem de puternică. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii îl purtau la pandative sau inele și credeau că smaraldele pot conferi bogății, putere și elocvență în comunicare dacă sunt purtate ca talismane. Se presupune că aceste pietre prețioase aveau puterea de a întări memoria și de a stimula inteligența. Puterea sa cea mai valoroasă a fost considerată capacitatea de a prezice evenimente viitoare, clarviziunea. În epocile trecute, medicii arabi, hinduși și spanioli foloseau smaraldele împotriva otrăvirii, infecțiilor și dizenteriei. 

Ametist

Ametistul îi reprezintă pe cei puternici, este piatra liderilor, a celor care caută succesul și admirația. Piatra simbolizează atât bogăția materială, cât și pe cea spirituală, de tipul fericirii și al sincerității. Printre cele mai importante persoane din lume care poartă ametist se regăsesc episcopii și membrii Casei Regale Britanice. Se spune că această piatră purpurie este protectoare, vindecătoare și purificatoare. Se susține că poate ajuta la eliberarea minții de gânduri negative și poate aduce smerenie, sinceritate și înțelepciune spirituală. Somnul este un alt avantaj revendicat acestei pietre, de la presupusul ajutor în ameliorarea insomniei până la înțelegerea viselor. Din punct de vedere fizic, se spune că stimulează producția de hormoni, curăță sângele și ameliorează durerea și stresul.

Topaz

Topazul este recunoscut ca fiind piatra iubirii și a norocului. Este potrivit pentru a atrage persoana potrivită în viața cuiva, pentru prietenie, dragoste sau afaceri sau pentru a îmbunătăți relațiile existente. Purtați bijuterii cu topaz pentru a vă bucura de energia acestei pietre care are efectul de a elimina oboseala sau de a îmbunătăți starea de spirit. Topazul auriu luptă împotriva depresiei, iar plasarea acestei pietre peste plexul solar aduce o senzație intensă de bunăstare. Topazul albastru ajută la controlul furiei și aduce emoțiile ascunse la suprafață, astfel încât acestea să poată fi tratate într-un mod calm.

Cum alegi piatra care ți se potrivește

Absolut toate pietrele prețioase și semiprețioase au propria lor frumusețe și calități deosebite. Cu toate acestea, unele dintre ele s-ar putea să ți se potrivească mai bine decât altele, mai ales dacă le alegi datorită semnificației și proprietăților benefice pe care ți le poate aduce.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a alege bijuterii: cercei, inele sau pandantive cu pietre prețioase sau semiprețioase, este să stabilești ce simți că lipsește în viața ta, de ce anume ai nevoie și ce anume vrei să îmbunătățești. Acest lucru te va ajuta să subliniezi ce se întâmplă în interiorul tău înainte de a te decide în exterior. De acolo, lasă-ți instinctul să aleagă ce funcționează cel mai bine pentru tine. Fie că este o piatră care îți atrage atenția sau te simți atras fizic de o altă piatră, vocea ta interioară te va ajuta să găsești piatra potrivită pentru tine.