Tipuri de inele pentru logodnă. Cele mai frumoase modele pentru momentele speciale

Inel de logodna cu diamant pe mana unei femei
Inelul de logodnă este o bijuterie specială care marchează un moment important din viață

Inelul de logodnă este, cu siguranță, una dintre cele mai importante bijuterii din colecția oricărei femei. Acesta are o încărcătură simbolică, iar momentul în care e dăruit este, de asemenea, foarte special. Este un motiv de bucurie și de aceea, alegerea pe care o faci trebuie să reflecte acest eveniment deosebit. Te vei bucura să afli că există mai multe tipuri de inele de logodnă din care poți alege, astfel încât să se potrivească cu gusturile partenerei tale.

Ce tipuri de inele să ai în vedere atunci când alegi inelul pentru logodnă

Alegerea inelului de logodnă este o decizie importantă și semnificativă, de aceea trebuie să evaluezi mai multe opțiuni și să iei în considerare diverse aspecte, de la tipul de piatră folosit până la metalul prețios, dar și designul propriu-zis.

Inelele de logodnă cu diamante sunt cele mai populare opțiuni

Diamantele sunt cele mai dorite pietre atunci când vine vorba de inelele de logodnă, deoarece sunt rafinate și prețioase. Aceste pietre sunt disponibile într-o gamă variată de forme, astfel încât ar trebui să găsești cu ușurință modelul care se potrivește perfect pe mâna partenerei tale. Modul în care reflectă lumina captează privirile oricui și au o eleganță atemporală. 

În plus, îți recomandăm să citești despre cele mai importante caracteristici ale unui diamant, pentru a te ajuta în procesul decizional.

  • Inele de logodnă cu diamante solitaire

    Conceptul de „solitaire” se referă la o bijuterie care prezintă o singură piatră prețioasă, care este montată central. Aceste tipuri de inele de logodnă sunt discrete și apreciate pentru simplitate.

    Inel din aur alb cu un singur diamant
    Acest exemplu este o alegere inspirată, deoarece se potrivește cu diferite gusturi și stiluri
  • Inele de logodnă cu diamant negru

    Sunt, cu siguranță, o opțiune nonconformistă pe care o poți lua în calcul atunci când cunoști foarte bine gusturile partenerei tale. Au și acestea o eleganță aparte datorită contrastului dintre negru și metalul prețios ales. 

    Inel din aur alb cu diamante incolore fixate central si diamante negre montate pe lateral
    Dacă preferi un aspect nonconformist, alege un inel cu diamante negre

Pe site-ul nostru vei descoperi o varietate de modele cu diamante de mai multe feluri. Dacă îți dorești, de exemplu, ca inelul să aibă și alte tipuri de pietre, rubinele și safirele sunt opțiuni bune pe care să le iei în calcul, dar și zirconiul se integrează perfect pe un inel de logodnă.

Inelele din aur pentru logodnă sunt o alegere clasică

Inel din aur roz si aur alb cu model asimetric si diamant
Acest inel din aur combinat este potrivit pentru logodnă datorită designului elegant

Indiferent de piatra încrustată pe un inel de aur, va fi cu certitudine un inel de logodnă reușit, deoarece aurul este un metal prețios și rezistent. De asemenea, aurul nu se demodează și sunt mai multe alternative din care poți alege: aur roz, galben sau alb.

Inelul de logodnă cu semnul infinitului simbolizează iubirea eternă

Semnul infinitului este un simbol apreciat datorită semnificației sale, în special atunci când vine vorba de o poveste de dragoste. Acesta reprezintă o conexiune eternă și, prin dăruirea unui astfel de inel, poți să-ți exprimi sentimentele sub forma unei promisiuni.

Inel din aur roz de 14K cu semnul infinitului
Inelul de logodnă cu semnul infinitului este considerat a fi o adevărată declarație de dragoste

Cele mai frumoase modele din colecția Jewelry

Colecția noastră cuprinde atât modele clasice, cât și inele de logodnă cu design captivant. În continuare, pe lângă exemplele oferite anterior, îți prezentăm o parte dintre cele mai frumoase inele din gama Jewelry.

În general, inelele de logodnă au piatră rotundă, însă diamantele dispuse în formă de dreptunghi conturează un aspect mai modern.

Inel cu diamante dispuse in forma de dreptunghi
Un astfel de inel va arăta foarte frumos pe degetul oricărei femei

Mai jos îți prezentăm un tip de inel din aur roz de 14K cu diamante care sunt dispuse precum petalele unei flori. 

Inel din aur roz de 14K cu 7 diamante si design in forma de floare
Un model cu un design delicat, potrivit pentru o persoană care apreciază detaliile

Dacă preferi o alegere clasică precum aurul galben, te va încânta probabil un astfel de inel.

Inel din aur galben de 14K cu diamant discret pentru logodna
Inelul din aur galben cu diamant reprezintă una dintre cele mai populare alegeri

Cum poți măsura inelul de logodnă pentru a te asigura că se potrivește perfect

Pentru a te asigura că inelul se potrivește, este necesar să cunoști mărimea corectă. Poți utiliza o metodă simplă de măsurare sau poți apela la ajutorul unui specialist. Dacă vrei să faci măsurătoarea acasă, poți utiliza o panglică prinsă în jurul degetului pe care să o marchezi cu un pix acolo unde se suprapune materialul, iar apoi să măsori cu un centimetru.

În orice caz, asigură-te că ai ales mărimea potrivită pentru a evita orice inconvenient  ulterior, deoarece nu îți dorești ca în momentul în care oferi inelul să constați că nu se potrivește.

Pe ce deget se pune inelul de logodnă

Inelul de logodnă se poartă pe al patrulea deget al mâinii stângi, deoarece în Grecia Antică se credea că acolo este vena dragostei, cea care conduce către inimă. Cu toate acestea, în anumite culturi, se poartă pe mâna dreaptă. Pe lângă semnificația sa tradițională, contează și preferințele personale sau aspectele culturale din zona în care locuiești.

În concluzie, în gama noastră sunt numeroase tipuri de inele de logodnă, potrivite pentru orice femeie. Tot ce trebuie să faci este să descoperi produsele de pe site și să alegi acel model care să întrunească toate detaliile pe care le cauți. Odată ce l-ai găsit, gândește-te cum vrei să se desfășoare momentul în care îl oferi și bucură-te de acest eveniment special.

Sursa foto: pexels.com