Zirconiu - semnificația și proprietățile acestei pietre semiprețioase

Zirconiu - semnificația și proprietățile acestei pietre semiprețioase

Inel din argint cu pietre de zirconiu
Piatra de zirconiu este o bijuterie semiprețioasă similară cu diamantul, dar are și o serie de diferențe notabile

Piatra de zirconiu este unul dintre cele mai populare cristale pe care le poți cumpăra și, pe lângă alte beneficii, este, de asemenea, și foarte accesibil. Este recunoscută mai ales pentru similitudinea vizuală cu diamantul, dar în acest articol îți vom explica și cum să le diferențiezi. Zirconiul va rămâne, cu siguranță, în topul preferințelor din industria bijuteriilor, așa că dacă vrei să știi mai multe despre acesta, îți vom prezenta toate detaliile de care ai nevoie. Astfel, vei face o alegere informată dacă plănuiești să achiziționezi o bijuterie decorată cu această piatră semiprețioasă.

Informații generale despre piatra de zirconiu

În primul rând trebuie să facem o distincție foarte clară între zirconiul natural și cel cubic, produs artificial, care nu se găsește niciodată în natură. Acestea sunt pietre diferite, deși numele este cât se poate de similar. Prin urmare, și proprietățile acestora diferă, iar cel natural este, bineînțeles, și mai calitativ. 

Acum, în ceea ce privește piatra naturală de zirconiu, trebuie să știi că se găsește cel mai des în Cambodgia și este maro atunci când este extrasă din mină. În urma tratamentului termic, capătă nuanțe de albastru, galben și nu numai. De aceea, o să vezi inclusiv pe site-ul nostru o varietate de culori.

Semnificația pietrei de zirconiu

Se spune că zirconiul  promovează echilibrul dintre psihic și fizic. De asemenea, i s-au atribuit și proprietăți vindecătoare, motiv pentru care se folosește în timpul meditației. Acest cristal inspiră persoana care îl poartă, o motivează pentru a-și atinge obiectivele și nu numai. Nu în ultimul rând, mai ales în cazul celor cu nuanțe aurii sau galbene, s-a accentuat ideea că ar aduce prosperitate datorită energiei bune pe care o atrag. Desigur, pentru tine poate să aibă și alte semnificații. De exemplu, poate vei constata că îți aduce noroc atunci când îl porți. Deși aceste detalii pot varia de la o persoană la alta, proprietățile fizice sunt foarte clare.

Proprietățile acestei pietre semiprețioase

Zirconiul este un mineral din clasa silicaților care se găsește în Sri Lanka, Australia, Brazilia și nu numai. Are o duritate de 7,5 pe scara Mohs (dintr-un total de 10 puncte), un indice de refracție de 1,93 și un luciu diamantin. 

Zirconiul - un cristal mai accesibil decât diamantul

În timp ce diamantul și piatra de zirconiu pot părea foarte similare dacă te uiți cu ochiul liber, ele au mai multe caracteristici distincte. În primul rând, primul este o piatră prețioasă cu o duritate de 10 pe scara Mohs și este cel mai dur mineral de pe pământ. Zirconiul, așa cum menționam anterior, are un scor mult mai mic, de 7,5. Din acest motiv, poate fi mai ușor de deteriorat. Cu toate acestea, ar trebui să testezi rezistența pietrei folosind un alt cristal cu duritate mai mare întrucât nu le poți distinge astfel la prima vedere. Însă culoarea este una dintre cele mai simple modalități prin care le poți diferenția, deoarece diamantele sunt mult mai clare și reflectă lumina într-un mod specific. Incluziunile sunt prezente în mod natural în ambele, dar sunt mai subtile la diamant. De asemenea, indicele său de refracție este de 2,42, spre deosebire de 1,93.

Sugestii de bijuterii cu zirconiu pentru colecția ta

Dacă îți dorești să incluzi acest tip de cristal în colecția ta, ți-am pregătit o serie de sugestii mai jos. Bineînțeles, pe site avem o gamă largă de bijuterii, dar acestea sunt cele mai versatile.

Inel din aur roz cu piatra de zirconiu montata central
Inel din aur roz cu zirconiu și design clasic pe care îl poți purta la diverse evenimente
Pereche de cercei din aur cu piatra de zirconiu
Această pereche de cercei cu zirconiu poate fi purtată cu succes în combinație cu inelul prezentat anterior
Colier din argint cu pietre de zirconiu dispuse simetric
Alege un colier din argint cu zirconiu pentru ținutele tale de zi cu zi