Cum alegi cerceii potriviți feței tale?

Cerceii se consideră a fi un accesoriu universal, bijuterii care au câștigat atenția femeilor, dar și a bărbaților, încă din antichitate. Sursele spun că însăși Cleopatra avea o colecție impresionantă de cercei de diferite mărimi și feluri, cu pietre prețioase încrustate. Cert e că și acum, în modernitate, femeile aleg să poarte diferite feluri de cercei, combinându-le cu ținute diverse. Eleganți, laconici sau opulenți, cerceii se aleg, prioritar, în baza formei feței. Specialiștii echipei noastre au adunat pentru tine câteva recomandări, în acest sens. 

1. Criteriul nuanței pielii

Primul criteriu de alegere a unei frumoase perechi de cercei e nuanța pielii, deoarece ținând cont de aceasta, cerceii vor scoate în evidență nuanțele frumoase ale tenului. Prin urmare:

  • Nuanțele reci - se potrivesc cu cercei din platină, din argint sau titan, deoarece reflexiile reci vor reliefa culoarea calmă a pielii. La capitolul pietre prețioase, poți alege cercei cu diamant sau cu perlă;
  • Nuanțele neutre - merg de minune cu cerceii din aur clasic sau cercei din aur roz, cu condiția că pielea nu are imperfecțiuni, în caz contrar aceștia vor scoate în evidență problemele de piele. La capitolul pietre, poți alege cerceii cu topaz sau cu safir, doar în nuanțe pure, reci. 
  • Nuanțele calde - și acestora li se potrivește aurul galben cu pietre de smarald, topaz, jad sau ametist.

2. Criteriul formei feței 

Forma feței dictează și alegerea cerceilor, pentru ca aceștia să arate cât mai organic. Iată de ce recomandările sunt următoarele:

  • Forma ovală a feței - femeile cu această formă a feței se pot considera foarte norocoase, deoarece li se potrivesc aproape toate modelele de cercei, de la cei lungi la cei de tip cui. Totodată, dacă ai o astfel de formă a feței, poți încerca să porți chiar și accesorii mari, fără nici o frică.
  • Forma rotundă a feței - de obicei, la acest tip de față, cerceii au menirea de a alungi fața, prin urmare alegerea trebuie făcută în favoarea cerceilor rotunzi, dar și celor geometrici lungi. Evită însă cerceii de tip fir sau sferici, deoarece aceștia vor accentua și mai tare rotunzimea chipului.
  • Forma triunghiulară a feței - doamnelor cu o astfel de formă a feței li se potrivesc cerceii de tip lacrimă, cu lungimea de până la jumătatea obrazului. Evită formele masive, cu geometrie complexă.
  • Forma pătrată a feței - doamnelor cu această formă a feței li se potrivesc bijuteriile ajurate, cu linii fine, preponderent de dimensiuni mici. 

În catalogul de bijuterii SOKOLOV Jewelry se găsesc cele mai diverse tipuri de cercei pentru toate doamnele. Alege ceea ce ți se potrivește și savurează plăcerea de a fi cea mai încrezută și frumoasă femeie.

Sokolov Jewelry - bijuterii inspirate de tine!