Ce culoare se poartă în 2024 și cum o accesorizezi

Inel din aur roz cu morganit si diamante dispuse simetric
Culoarea anului 2024 se reflectă și în domeniul bijuteriilor

Dacă te întrebi ce culoare se poartă în anul 2024, răspunsul vine de la specialiști. În fiecare an, Institutul Pantone anunță care este culoarea anului, iar acum nuanța Peach Fuzz este, cu siguranță, în tendințe. Bineînțeles, odată ce a fost anunțată, a devenit din ce în ce mai populară, fiind integrată atât pe podiumurile de modă, cât și în alte zone precum cea de IT și gadgeturi. Fiindcă nu se află într-o zonă cromatică obișnuită, probabil te gândești cum ar fi mai bine să o porți și cum să o accesorizezi astfel încât să îți pui în valoare ținuta. În acest articol ne vom focusa pe modul în care poate fi evidențiată folosind bijuteriile potrivite. 

Ce culoare se poartă anul acesta

Așa cum menționam la început, Peach Fuzz este culoarea-vedetă a anului 2024. Este o nuanță caldă și delicată, cu accente luminoase care amintesc, așa cum sugerează și numele, de piersică. Combinația de tonuri cu note subtile de roz și portocaliu o transformă într-o nuanță cu adevărat feminină. Poate fi purtată atât în contexte casual, cât și la cele mai elegante evenimente, deoarece este versatilă și rafinată. Această nuanță poate fi descrisă și ca o alternativă  la cele tradiționale de roz sau piersică, aducând un aer proaspăt și contemporan în paleta de culori a modei.

Ce semnifică culoarea anului 2024

PANTONE 13-1023 Peach Fuzz este o nuanță catifelată și blândă de piersică, ce subliniază dorința de a petrece timp cu ceilalți și emoțiile pe care le generează acest timp de calitate. Este o nuanță reconfortantă, așa cum sunt aceste momente. De asemenea, accentuează ideea de tandrețe, comunicare, grijă, comunitate și colaborare. Este puternic sugestivă pentru oricine o privește și induce ideea de calm și bunăstare din toate punctele de vedere. Astfel, această nuanță nu numai că are un aspect vizual foarte plăcut, dar transmite și o energie pozitivă.

Ce fel de bijuterii se potrivesc cu nuanța Peach Fuzz

În cazul în care nu știi ce tip de bijuterie s-ar potrivi mai bine cu Peach Fuzz, află că din punctul de vedere al metalului, aurul roz este cel mai indicat dacă porți o ținută compusă din această culoare. Are aceeași eleganță și emană senzația de căldură, fiind mult mai potrivit în acest caz decât argintul. Prin urmare, poți purta de la brățări, inele, cercei și până la coliere, cam orice model realizat din acest metal prețios. Pentru o armonie perfectă, poți alege seturi de bijuterii, cum ar fi un colier și cercei sau inel și brățară, în același ton de aur roz. De asemenea, accentele florale merg minunat cu nuanța aceasta, deoarece adaugă un aer proaspăt și feminin. Optează pentru modele cu flori sau pietre în formă de floare și vei obține, cu siguranță, un look reușit.

Bineînțeles, ai oricând la îndemână varianta de a purta o bijuterie cu această culoare și să îți compui o ținută în tendințe pornind de la accesoriu. Morganitul, o piatră prețioasă într-o nuanță perfectă de piersică similară cu Peach Fuzz, reprezintă cea mai bună modalitate de a purta culoarea anului tot timpul. Este adesea asociat cu inocența, iubirea și compasiunea, dar și cu armonia. Astfel, această piatră ilustrează perfect ideea din spatele culorii alese de Institutul Pantone pentru 2024. Mai mult, se crede că acest cristal este asociat cu chakra inimii și are puterea de a vindeca.

În colecția Jewelry găsești bijuterii cu morganit și design unic de la brandul Le Vian, realizate folosind doar pietre autentice.

Iată câteva sugestii care te vor ajuta să îți îmbogățești colecția personală:

Inel din aur roz cu piatra de morganit montata central, inconjurata de diamante
Cu o nuanță perfectă de aur roz care completează piatra de morganit, acest inel este un accesoriu statement
Colier din aur roz de 14K cu piatra de morganit si diamante dispuse in forma de romb
Un astfel de colier cu morganit va accentua într-un mod elegant linia decolteului și îl poți purta cu încredere la o rochie de seară
Cercei din argint in forma de floare cu pietre de morganit
Forma delicată de floare a acestor cercei cu morganit pune în valoare orice fizionomie

Pietrele semiprețioase care se potrivesc cu această culoare

Desigur, mai sunt și alte cristale care au culori ce completează perfect o ținută formată din piese vestimentare în culoarea anului. Nuanțele delicate, precum cele de verde deschis, lavandă și roz pal, se potrivesc cu aceasta fără prea mult efort. Poate fi, de asemenea, asociată cu pietre în tonuri neutre, pământii, dar și cu opusul său din cercul cromatic, și anume albastrul. În continuare îți vom prezenta câteva pietre semiprețioase care pot fi o alegere reușită atunci când le asociezi cu haine în nuanța Peach Fuzz.

Pandantiv cu piatra de topaz, realizat din aur alb de 14k
Acest pandantiv cu topaz contrastează foarte frumos cu un top în nuanța anului
Inel din argint incrustat cu pietre mici de zirconiu si 3 pietre asimetrice de granat
Un inel cu granat va arăta perfect alături de o rochie care are culoarea Peach Fuzz
Cercei rotunzi din argint cu crisolit
Acești cercei cu crisolit au o culoare care complementează foarte bine nuanța Peach Fuzz

În concluzie, culoarea anului 2024, Peach Fuzz, aduce o notă caldă și delicată în colecția ta de haine, dar și în cea de bijuterii. Aceasta reflectă emoții pozitive și ideea de armonie. Pentru a accesoriza această nuanță, bijuteriile din aur roz, în special cele cu morganit, sunt alegeri ideale.