Ce presupune o ținută smart casual pentru femei și cum se accesorizează

Femeie tanara imbracata intr-un top roz elegant
Ținuta smart casual avantajează orice femeie și se compune din piese vestimentare simple și confortabile

Deși moda se schimbă în funcție de sezon, iar tendințele de anul acesta pot fi total diferite față de cele din anul precedent, există abordări vestimentare bine definite. În acest articol vom detalia ce presupune ținuta smart casual pentru femei și din ce elemente este compusă. În mod ideal, ar trebui ca în garderoba ta să existe deja piesele necesare, deoarece sunt destul de comune. Așa că tot ce ai de făcut este să le potrivești și să alegi bijuteriile adecvate. 

Ce presupune o ținută smart casual pentru femei

Acest stil vestimentar reprezintă un echilibru între confort și eleganță, este versatil și îți permite să îți exprimi individualitatea, menținând totodată și un anumit grad de formalitate. Prin urmare, poți asorta elemente mai casual precum o pereche simplă de jeans cu un top elegant și un sacou. O altă opțiune ar fi să alegi o rochie simplă, confortabilă, căreia să îi dai o notă mai formală folosind bijuteriile și pantofii potriviți.

Din ce piese vestimentare se compune o astfel de ținută

Ca să construiești o ținută smart casual, începe de la piesele de bază pe care, așa cum menționam anterior, cel mai probabil le ai deja în garderobă. Dacă investești în câteva piese de calitate, le poți asorta într-o mulțime de moduri astfel încât să obții mai multe ținute folosind aceleași elemente. De asemenea, nu uita de faptul că hainele trebuie să aibă un croi care să te avantajeze și, bineînțeles, să fie mărimea ta. Poți începe așadar de la perechea preferată de pantaloni, pe care să îi asociezi cu o cămașă dintr-un material rafinat precum mătasea. Apoi, un blazer bine croit va contura ținuta, dându-i o notă mai formală. Pantofii cu toc sunt eleganți și vor completa cu siguranță outfitul însă, în funcție de context, poți opta și pentru o pereche de balerini. 

Care sunt bijuteriile potrivite pentru acest stil vestimentar

Când vine vorba de accesorizare, bijuteriile nu trebuie să îți lipsească. Dacă alegi să îmbraci haine mai simple, ai nevoie de câteva componente elegante ca să îți echilibrezi look-ul. Optează pentru piese subtile, dar rafinate, din materiale prețioase. Cerceii simpli îți încadrează fizionomia fără să distragă atenția de la ținută. O pereche precum cea din imagine avantajează pe oricine: 

Cercei mici cu diamante
Cerceii cu diamante pot fi purtați în diverse contexte, chiar și la birou dacă sunt discreți

O altă bijuterie simplă, dar versatilă, este pandantivul. Mai ales dacă porți o bluză cu anchior, te ajută să evidențiezi într-un mod elegant linia acestuia. Fie că te gândești cum să îți pregătești ținuta pentru o zi la birou sau pentru o ieșire în oraș, pandantivul este genul de bijuterie pe te poți baza atunci când nu știi ce accesorii s-ar potrivi mai bine. Pe site-ul nostru găsești o mulțime de pandantive, iar aici ai un exemplu din zecile de modele disponibile:

Pandantiv simplu din aur roz cu zirconiu purtat de o femeie
Acest pandantiv din aur roz cu zirconiu se potrivește perfect cu un top în V și un sacou mai elegant

Desigur, dacă vrei să mergi pe varianta unui set, cerceii și pandantivul prezentate mai sus, pot fi purtate împreună pentru un look mai elaborat.

Un alt accesoriu important într-o ținută smart casual pentru femei este ceasul. Deși nu este obligatoriu să ai ceas la mână, poate fi chiar acel touch smart de care are nevoie outfitul tău.

Inelele minimaliste sunt elegante și delicate. Aceste inele sunt de obicei subțiri și au design simplu, cu puține pietre. Cu o manichiură frumoasă și niște bijuterii discrete, vei arată impecabil. Iată câteva modele pe care să le iei în calcul pentru acest gen de outfit.

Inel subtire din aur alb cu diamant purtat de o femeie
Acest inel se potrivește cu orice ținută smart office
Inel din aur alb cu piatra de tanzanit
Dacă vrei o pată discretă de culoare, poți alege un inel cu tanzanit

În ce context trebuie sa ai o astfel de abordare vestimentara

Fie că mergi la o întâlnire informală cu prietenii, la un eveniment unde vrei să arăți bine, dar fără să pari excesiv de formală sau dacă lucrezi într-un mediu unde dress code-ul este mai strict, această abordare vestimentară este potrivită în oricare dintre situații. Mai mult, unele femei își definesc stilul personal de zi cu zi ca fiind smart casual, fiindcă îmbina confortul cu eleganța și se simt bine.

În concluzie, chiar dacă tendințele în modă se schimbă adesea, stilul smart casual rămâne o alegere sigură pentru birou, dar și pentru evenimentele mai informale. Poți obține un aspect rafinat folosind haine confortabile, mai ales dacă accesorizezi cu bijuteriile potrivite. 

Sursa foto: pexels