Ce tipuri de cercei porți în funcție de coafură. Cum alegi modelele care ți se potrivesc

Fata fotografiata din profil
Atunci când alegi o pereche de cercei, ține cont de coafura pe care o porți, dar și de trăsăturile feței

Moda și stilul personal evoluează constant, iar femeile își exprimă creativitatea și individualitatea prin schimbarea frecventă a coafurii, culorii părului și stilului în care este tuns părul. Având în vedere acest lucru, și accesorizarea trebuie să corespundă. Alegerea potrivită a cerceilor nu se rezumă doar la tendințele actuale din modă, ci presupune înțelegerea atentă a modului în care se potrivesc cu fizionomia și modul în care este aranjat părul. În acest articol vom detalia ce tipuri de cercei se potrivesc în funcție de coafură sau tunsoare, astfel încât să obții întotdeauna un look perfect.

De ce trebuie să ții cont de coafură când alegi o pereche de cercei

Atunci când alegi o pereche de cercei, este esențial să ții cont de tunsoarea sau coafura pe care o porți în acel moment. Acest aspect este important pentru a obține un look armonios și echilibrat, deoarece aceste bijuterii pot completa sau, dimpotrivă, pot atrage atenția într-un mod neplăcut asupra fizionomiei.

De asemenea, pot fi utilizați pentru a scoate în evidență anumite zone ale feței, iar o coafură bine aleasă are același efect. Prin urmare, este important să alegi o pereche care completează și accentuează frumusețea naturală a feței tale și care se potrivește cu modul în care ți-ai aranjat părul.

Tipuri de cercei pentru tunsoare cu păr scurt

De obicei, se recomandă evitarea purtării cerceilor foarte lungi cu părul scurt, însă dacă ai trăsături care pot fi accentuate prin purtarea acestui tip de cercei, poți încerca mai multe perechi pentru a vedea care ți se potrivește mai bine. Iată câteva dintre sugestiile noastre:

Cercei rotunzi din aur roz cu safir
Deși au o formă simplă, acești cercei cu safire ies în evidență prin culoarea unică a acestor pietre prețioase
Cercei din aur roz cu pietre de topaz albastru
O altă variantă ideală este această pereche de cercei cu topaz, cu formă ușor alungită

Modele de cercei pentru păr lung

Cerceii reprezintă o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți ținuta. Cu toate acestea, atunci când ai păr lung, s-ar putea să îți faci griji că aceștia vor fi ascunși de șuvițele tale sau că se vor încurca în ele. În acest caz, este bine de știut că aceia cu șuruburi reprezintă accesorii la modă care se potrivesc foarte bine. De asemenea, mai poți încerca unii supradimensionați, stil candelabru sau creole, care vor fi vizibili, în special dacă ai părul drept.

Iată câteva exemple care se potrivesc cu părul lung:

Cercei mici și rotunzi cu diamante
Diamantele de pe această pereche de cercei cu design simplu aduc un plus de strălucire în zona feței
Cercei stil candelabru cu diamante naturale, in forma de lacrima
Cerceii tip candelabru se potrivesc foarte bine cu părul drept

Totodată, pentru a-ți fi mai ușor să porți cercei atunci când ai părul lung, îți oferim următoarele sfaturi:

  • Dă-ți părul după urechi. Acest truc te va ajuta să evidențiezi cerceii și să eviți situația în care aceștia se prind în șuvițele de păr
  • Dacă ai părul creț sau ondulat, poți alege unii care au o formă mai simplă pentru a evita această situație

Cercei pe care-i porți când ai breton

Atunci când ai o coafură cu breton, alegerea cerceilor poate completa și evidenția frumusețea acestui stil distinctiv. Cu toate acestea, având în vedere că bretonul îți acoperă fruntea, evită să adaugi modele cu volum, deoarece ar crea un aspect încărcat. Poți opta pentru cercei lungi și subțiri dacă ai fața rotundă pentru a da senzația de chip alungit, iar dacă forma feței este mai degrabă dreaptă, poartă cercei rotunzi, care să dea volum în lateral.

Cercei lungi si subtiri din aur
Cerceii lungi alungesc trăsăturile feței și pot fi purtați atunci când ai breton ca să obții un aspect armonios
Cercei rotunzi din aur roz
O pereche de cercei rotunzi conturează un aspect bine proporționat atunci când ai fața dreaptă și porți breton

Cercei pentru păr drept

Atunci când ai părul drept, modelele statement cu detalii subtile, precum cele cu perle sau diamante, sunt alegeri foarte potrivite. Având părul drept, șansele ca aceștia să se prindă în șuvițele de păr sunt mai scăzute și, de asemenea, această coafură oferă un cadru perfect, care evidențiază designul bijuteriilor alese. Ține însă cont în continuare de proporțiile feței și evită acest gen dacă nu se armonizează bine cu fizionomia.

Cercei rotunzi din argint cu perle
Cerceii tip statement cu perle sunt puși cel mai bine în evidență atunci când părul este drept

Cercei pentru păr ondulat sau creț

Unul dintre cele mai bune moduri de a accesoriza părul ondulat sau creț este să optezi pentru o pereche de cercei cu șuruburi. Aceștia arată minunat și nu se încurcă în păr. Cu toate acestea, poți alege, de asemenea, să-ți completezi coafura cu cercei tip creole pentru un look mai îndrăzneț și expresiv. Aceste două opțiuni oferă versatilitate și te ajută să-ți evidențiezi frumusețea naturală a părului ondulat sau creț.

Cercei din aur roz cu diamante in forma de pantera
Chiar dacă porți o pereche de cercei mici cu șuruburi, alegerea unui design nonconformist precum acesta conturează un aspect inedit

Modele de cercei pentru păr prins în coadă

Există numeroase tipuri de cercei care pot arăta bine atunci când porți părul prins. Dacă optezi pentru o coadă casual, atunci, cerceii discreți pot fi o alegere potrivită. În cazul unei coafuri mai formale, precum un coc elegant, cei mai mari și eleganți sunt o opțiune mai bună, deoarece sunt asociați cu un aspect mai glamour. Totul depinde de stilul personal și de aspectul general pe care încerci să-l obții, dar este important să iei în considerare forma feței tale și să porți accesorii care să complimenteze trăsăturile tale naturale.

Cercei din aur alb cu diamante in forma de lacrima
Alege această pereche de cercei pentru următorul tău eveniment și prinde-ți părul într-un mod elegant pentru un look desăvârșit

În concluzie, alegerea cerceilor potriviți în funcție de coafură și de stilul personal poate aduce un plus semnificativ la aspectul general al unei femei. Este esențial să ții cont de forma feței tale și de modul în care îți aranjezi părul pentru a crea o armonie între accesorii și trăsăturile tale. De asemenea, dacă porți ochelari sau alte bijuterii în zona feței, asigură-te că acestea se completează armonios cu cerceii aleși. Nu uita să ai în vedere și cromatica. Optează pentru nuanțe și detalii care se potrivesc cu paleta de culori a întregii tale ținute. În cele din urmă, alege accesoriile și în funcție de personalitatea ta. Încearcă combinații îndrăznețe și clasice pentru a-ți exprima creativitatea și stilul unic.

Sursa foto: Pexels

Tags: alegerea accesoriilor