Ghid rapid ca să afli mărimea potrivită pentru inel

Inel cu diamante tinut in mana de o femeie
Dacă vrei să îi faci iubitei o surpriză cu adevărat plăcută, alege un inel potrivit ca design, dar și ca mărime

Să cumperi inelul cu care să-ți surprinzi iubita poate fi o aventură mai mare decât crezi, dacă nu iei în considerare un aspect important: care este mărimea potrivită? Dacă acesta este prea mic și nu îi încape pe deget sau, dimpotrivă, e mult prea larg și îi alunecă, încântarea se poate transforma rapid în dezamăgire. Cel mai bine e să consulți un ghid despre cum să afli mărimea potrivită a inelului. Astfel eviți situații nedorite, iar tot ce ai de făcut e să te folosești de creativitate și să ai o strategie ingenioasă pentru ca surpriza să-ți iasă ca la carte.

Află ce mărime trebuie să alegi pentru inel conform acestui ghid

Inel din aur alb cu tanzanit purtat de o femeie tanara
Dacă inelul are mărimea potrivită, va fi confortabil atunci când îl porți

În general, puține persoane știu ce măsură de inel li se potrivește, pentru că le probează atunci când le achiziționează. Dar cum procedezi dacă dorești să cumperi un inel de pe site-ul unui magazin online de bijuterii? În acest caz, este de mare ajutor să apelezi la un ghid de stabilire a mărimii inelelor. Pe Jewelry.ro găsești un astfel de îndrumar practic, ușor de înțeles, care te ajută să descoperi mărimea adecvată, odată ce ai aflat circumferința degetului sau diametrul unui inel. Găsești acest ghid în pagina de produs a fiecărui inel.

Cum trebuie să măsori pentru a afla dimensiunea corectă

Inel lat din argint cu diamante purtat pe aratator
Inelele mai late precum acesta necesită o măsură mai mare

Să măsori circumferința degetului ca să afli măsura corectă a inelului este foarte simplu. O poți face cu un centimetru special, cu unul obișnuit sau pur și simplu cu o panglică. Chiar și o bucată de ață se dovedește utilă pentru acest lucru. Tot ce ai de făcut este să:

  • să aplici panglica de jur-împrejurul degetului pe care vei purta inelul;
  • să marchezi cu un pix sau marker locul de suprapunere;
  • să măsori cu un centimetru (sau cu rigla) lungimea transpusă în mm a porțiunii de panglică ce formează circumferința degetului. 

Care sunt mărimile standard pentru inel

Inel din aur roz cu rubin si diamante
Dacă ai ales mărimea potrivită, un astfel de inel cu pietre prețioase va fi foarte confortabil

Măsurile standard la inelele pentru femei sunt cuprinse între 47 mm – pentru persoanele cu degetele foarte subțiri – și 57 mm, pentru cele cu degetele mai groase. Sunt însă și femei pentru care este dificil să-și găsească inelele potrivite din cauza faptului că au degetele mult mai subțiri și nu se încadrează în mărimile standard. În ghidul de aflare a măsurii inelelor disponibil pe Jewelry.ro sunt luate în calcul și acest gen de situații astfel încât măsurile încep de la 44 mm. La inelele pentru femei, măsurile cele mai frecvente sunt cuprinse între 55 și 56 mm. În ceea ce privește inelele pentru bărbați, acestea au măsuri cuprinse între 56 și 64 mm, dar pot ajunge până la 70 și chiar 71 mm. Cel mai des întâlnită măsură este 60. 

Cum se măsoară diametrul inelului

Inel din aur alb incrustat cu diamant
Fiecare inel este însoțit de un tabel de mărimi în pagina de produs

Măsurarea diametrului inelului este o altă metodă simplă de determinare a mărimii. Pentru aceasta îți recomandăm să folosești un inel din colecția ta, dar care să fie asemănător ca model cu cel pe care vrei să-l achiziționezi. Apoi, cu ajutorul unei rigle sau un centimetru, măsoară diametrul inelului, în interiorul acestuia (e foarte important!). Rezultatul, în milimetri, îl regăsești în ghidul care determină mărimea inelului, în dreptul măsurii corecte. 

Alte aspecte pe care să le ai în vedere pentru a face alegerea corectă

Inel din aur galben cu diamante Swarovski
Un inel din aur galben cu diamante Swarovski arată perfect pe mână, mai ales dacă măsura este corectă

Metodele de determinare a măsurii sunt simple, dar pentru ca rezultatul să fie cel corect, trebuie să ai în vedere câteva lucruri:

  • realizează măsurătoarea la finalul zilei, pentru că atunci circumferința degetului este mai mare. Dacă faci acest lucru dimineața există riscul să iei o măsură mai mică;
  • frigul și căldura, precum și consumul de alimente excesiv de sărate influențează circumferința degetelor. Ține cont de asta și repetă operațiunea în cel puțin două zile consecutive, pentru siguranță;
  • e bine să ai în vedere că degetele mâinii dominante sunt mai groase;
  • inelul trebuie să fie confortabil: destul de strâns ca să nu cadă, dar și suficient de larg ca să alunece ușor peste încheieturi; 
  • dacă măsura se află între două valori, alege-o pe cea mai mare. 

Tabelul de măsuri pentru inele este unul universal, așa că după ce descoperi diametrul inelului și circumferința degetului, mai ai nevoie doar de inspirație la cumpărături.

Sursa foto: pexels.com