Lungimea lănțișorului. Ghid util pentru a afla cum să alegi varianta potrivită

Sistem de referinta pentru lungimea lantisoarelor
Lungimea lănțișorului trebuie să se potrivească cu ținuta și să pună în valoare trăsăturile faciale

Lănțișoarele reprezintă unele dintre cele mai versatile și elegante accesorii, iar lungimea acestora poate avea un impact semnificativ asupra întregii tale ținute și poate evidenția anumite trăsături ale feței, atunci când sunt alese în mod corect.

În acest ghid, vom explora diferite tipuri de lănțișoare în funcție de dimensiunea lor și îți vom oferi sfaturi despre cum să alegi varianta potrivită pentru tine din punct de vedere fizionomic și stilistic.

Tipuri de lănțișoare în funcție de lungimea acestora

Lănțișoarele sunt disponibile într-o varietate de lungimi, de la cele scurte, la baza gâtului și până la cele lungi, care se apropie de talie. Fiecare dintre aceste opțiuni are o influență asupra lookului tău final. Unele pot da o notă de eleganță ținutei, în timp ce altele te pot ajuta să conturezi un outfit mai casual. Bineînțeles, aici mai intervin și alte aspecte precum pandantivele, pe care alegi să le porți împreună cu acesta deoarece, la rândul lor, sunt elemente care atrag atenția. Așadar, alege și medalioanele în funcție de ocazie. Nu în ultimul rând, nu uita că nu orice lanț se potrivește cu orice tip de decolteu, ținută sau trăsături faciale.

Mai jos, am enumerat cele mai populare tipuri, precum și denumirile acestora, iar ulterior îți vom recomanda câteva dintre aceste modele în funcție de aspectele menționate anterior. 

  • Lănțișor la baza gâtului/ Colier chocker - 40 cm 
  • Standard/ prințesă - 45-50 cm 
  • Matinée - 50-65 cm 
  • Opera - de la 70 cm

Cum să alegi dimensiunea potrivită a lănțișorului în funcție de ținută

Lant din argint placat cu aur purtat de o femeie
Un lanț din argint este o bijuterie versatilă pe care o poți integra într-o mulțime de ținute

Bineînțeles, stilul tău personal este cel mai important factor, însă, dacă îți dorești câteva sfaturi despre cum să asortezi acest tip de bijuterie cu diverse tipuri de ținute, ți-am pregătit câteva sugestii utile.

Lănțișoarele la baza gâtului (tip choker) se potrivesc cu o varietate de piese vestimentare, însă cel mai bine avantajează bluzele sau rochiile care lasă umerii goi ori pe cele cu guler tip bărcuță, deoarece urmează linia ușor curbată a acestora.

Cele standard (prințesă) se potrivesc în majoritatea ocaziilor, deoarece au o lungime versatilă. Deci dacă ești în căutarea unui lănțișor pe care să-l porți în fiecare zi, acesta este modelul potrivit. Dacă vrei totuși să îl porți la un eveniment, poți adăuga un pandantiv mai prețios pentru a îi conferi un aer elegant. Lungimea acestuia variază între 45 și 50 cm, iar alegerea corectă se face și în funcție de înălțimea ta. Dacă ești minionă, poți opta pentru cel de 45 cm, iar dacă ai statură mai înaltă, pentru cel de 50 cm, astfel încât să fie bine proporționate în raport cu trăsăturile tale. De asemenea, merită menționat faptul că aceasta este varianta care avantajează aproape pe toată lumea.

Lănțișoarele tip Matinee se așază foarte frumos în zona bustului și completează cu ușurință un top cu decolteu în V sau o cămașă. Se asortează foarte bine și cu ținute semiformale, office dacă este purtat ca atare sau împreună cu un medalion discret, care să atragă atenția în mod subtil. Se potrivesc femeilor înalte sau celor care au gâtul mai gros, deoarece subțiază și conturează un aspect echilibrat.

Cele peste 70 cm, tip Opera, sunt piese statement și, așa cum sugerează și numele, sunt bijuterii cu un aer elegant, ce pot fi purtate la rochii de ocazie. Un mod interesant de a purta acest tip de lănțișor este înfășurarea acestuia de mai multe ori în jurul gâtului pentru a crea un aer sofisticat. Pot fi purtate și cu o helancă simplă, pentru un look mai casual, dar, în general, fiind accesorii de efect, se potrivesc mai bine în contextul unor evenimente formale.

Ce lungime să alegi pentru lănțișor în funcție de forma feței

Lantisor simplu din aur alb de 14K
Dacă nu ești sigură ce să alegi, cel mai bine ar fi să optezi pentru un model versatil din aur alb

Dacă ai fața ovală, poți purta cam orice tip de lănțișor, dar ține totuși cont de faptul că, în general, o constituție robustă este mai avantajată de cele mai lungi, tip Matinee. Prin urmare, trebuie să iei în calcul atât trăsăturile faciale, cât și tipul de siluetă pe care îl ai atunci când vrei să alegi varianta care să-ți pună cel mai bine în valoare frumusețea.

De asemenea, lanțurile de minimum 50 cm sunt potrivite femeilor înalte și celor cu fața rotundă, iar cele la baza gâtului sau cele stil prințesă sunt mai adecvate pentru o fizionomie alungită.

În concluzie, alegerea lungimii potrivite pentru lănțișor este un detaliu esențial atunci când dorești să-ți completezi ținuta sau să îți pui în valoare trăsăturile. Pe Jewelry găsești o gamă largă de lanțuri simple, dar și pandantive cu care le poți accesoriza pentru a-ți personaliza bijuteriile.