Sisteme de prindere pentru cercei - avantaje și dezavantaje
Măcar o dată ai avut situația neplăcută în care ți-ai pierdut un cercel pentru că se prindea rău sau te-ai pomenit cu faptul că ți-ai ales cercei superbi, dar sistemul de prindere ți se pare prea incomod. Dacă te numeri printre cei care aleg bijuteriile nu doar stilat, ci și tehnic avantajos, atunci acest articol e pentru tine. Echipa SOKOLOV a adunat în acest articol câteva explicații despre cele mai interesante și frecvent întâlnite sisteme de prindere, dar și avantajele sau dezavantajele acestora.
1. Sistem francez de prindere a cerceilor
Sistemul francez de prindere a unor cercei de argint sau de aur ne este cunoscut încă din fragedă copilărie, deoarece e considerat unul dintre cele mai frecvente și îndrăgite modele. Este constituit din două elemente:
- Clipsa sau bucla de prindere din spate
- Elementul de cască, pe care îl introduci în lobul urechii.
Avantajele acestui model de sistem de prindere sunt:
- Mobilitatea sporită;
- Universalitatea;
- Nu creează tensiune pe ureche;
- Arată stilat.
Cel mai mare minus al acestui sistem de prindere e că se defectează rapid, mai ales dacă e vorba de cercei din aur cu clipsa fragilă. Aliajul metalic poate fi prea moale și să nu reziste prinderii constante.
2. Sistem englez de prindere a cerceilor
Acest mecanism, comparativ cu precedentul, constă dintr-un știft fix, care este introdus în perforație și un shenz - un arc mobil cu o gaură. În momentul prinderii trebuie să se audă un declic pronunțat. Se utilizează frecvent la modele de cercei din aur roz care au încastrări de piatră semiprețioasă, deoarece are următoarele avantaje:
- Este rezistent în timp;
- Se ține de ureche mai bine.
Dar acest model are și câteva minusuri considerabile:
- Dacă știftul este prea larg, cerceii se pot legăna;
- Dacă e prea îngust poate crea un disconfort.
Este recomandabil ca în cazul acestui tip de sistem de prindere, să probezi cerceii și să alegi mărimea care ți se potrivește.
3. Sistemul italian de prindere a cerceilor
Se consideră, pe bună dreptate, unul dintre cele mai stilate sisteme de prindere, utilizate în cazul cerceilor din aur cu diferite pietre prețioase sau semiprețioase. Mecanismul este format dintr-un ac care se introduce în zona perforată a lobului urechii și o clipsă care se prinde.
Avantajele acestui model sunt:
- Eleganța și rafinamentul;
- Durabilitatea în timp, dacă sunt purtați corect;
- Universalitatea - se potrivește atât femeilor cu lob îngust sau gros;
- Siguranța purtării - e dificil să pierzi acești cercei.
Dezavantajul acestui sistem de prindere e că cerceii trebuie scoși înainte de somn, de sport, pentru a nu îndoi întâmplător acul.
4. Sistemul de prindere la cerceii ac și cerceii șnur
Printre cele mai universale modele de cercei se numără cerceii ac și cerceii șnur. La aceștia sistemele de prindere pot fi similare, formate din:
- Ac;
- Duză incorporabilă care se îmbracă la capătul din spate al cerceilor.
Avantajele acestor sisteme de prindere:
- Durabilitatea purtării;
- Posibilitatea de a fi purtați non-stop;
- Comoditatea.
Dezavantajele pur subiective sunt:
- Incomoditatea prinderii duzei, de exemplu când ai mâinile umede;
- Se pot pierde ușor în momentul când îi scoți.
Regula centrală pentru alegerea unor cercei cu sistem de prindere rezistent e să optezi doar pentru modele de la producători de înaltă calitate. Rețeaua de magazine SOKOLOV îți pune la dispoziție doar modele cu sisteme de prindere rezistente, comode de purtat și elegante.
SOKOLOV - bijuterii inspirate de tine!