Ținute de Paște. 3 idei potrivite pentru femei și accesoriile de care ai nevoie

 

Femeie intr-o rochie albastra, care tine un cos cu oua de Paste

Ținuta de Paște nu trebuie să fie foarte elaborată, ci confortabilă, iar cu bijuteriile potrivite vei obține un rezultat perfect

Acum, că Paștele se apropie rapid, pe lângă preparatele gustoase pe care urmează să le pregătești, mai este un aspect important la care trebuie să te gândești. Ținuta de Paște trebuie să fie adecvată locului în care urmează să petreci această sărbătoare, dar să fie și comodă, să te poți bucura de timpul petrecut cu cei dragi. În acest articol ți-am pregătit câteva idei de ținute pentru sărbătorile pascale, dar și sugestii de accesorii și bijuterii ideale. 

Cum compui o ținută de Paște adecvată

Așa cum menționam, este esențial să abordezi o ținută relaxată, care să îți permită să te miști în voie. Bineînțeles, în funcție de locație, ea poate fi mai elegantă sau mai casual, dar important este să te simți bine. Aici va trebui să pui mai mult accent pe bijuterii și accesorii, dacă optezi pentru obiecte vestimentare simple. Astfel, ca să compui o ținută adecvată de Paște, tot ce trebuie să faci este să alegi piese confortabile pe care să le accesorizezi corect. Nu uita să porți ceva nou, conform tradiției.

Cele mai bune idei de ținute de Paște pentru femei și accesoriile potrivite

În funcție de stilul tău personal, ținuta poate varia considerabil, dar noi îți oferim câteva sugestii pe care să le iei în considerare:

  • Rochie lejeră de vară

Întrucât anul acesta vremea a devenit deosebit de călduroasă încă de la începutul lunii aprilie, poți deja să porți rochii lejere de vară, fie că sunt midi sau maxi. Sunt foarte versatile și nu presupun mult efort atunci când trebuie să compui outfitul. Sunt ușor de accesorizat cu o pereche de balerini comozi și bijuterii rafinate. Dacă petreceți Paștele într-un restaurant, cu atât mai mult ar fi de preferat să ai niște accesorii mai elegante.

  • Pantaloni palazzo și bluze vaporoase

Dacă preferi pantalonii, alege o pereche tip palazzo, deoarece sunt lejeri și foarte stilați. Îți oferă multă libertate de mișcare, iar modelele variază de la cele mai elegante la cele mai casual din in sau bumbac, perfecte pentru când iei masa de Paște împreună cu familia. Îi poți asorta cu o bluză vaporoasă și o pereche de adidași albi, versatili. Dacă mergi într-un local mai elegant, optează pentru niște pantofi cu toc gros în locul acestora. Acest look poate fi asortat cu inele din aur sau argint, deoarece completează ținuta într-un mod subtil. Bineînțeles, mai ales dacă mergi la restaurant, ai nevoie și de o geantă potrivită. Optează totuși pentru ceva simplu, deoarece sărbătorile pascale nu necesită un outfit elaborat, nu uita că accentul trebuie să fie pus pe starea de bine. 

  • Jeans și tricou alb

Poate ți se pare o alegere foarte simplă, însă jeans and a white tee este o combinație statement, adorată inclusiv de vedete. Este foarte ușor de accesorizat atât cu genți mai elegante, cât și cu un rucsac casual în care să-ți pui tot ce ai nevoie dacă mergi, de exemplu, la un picnic cu familia. Nu ai cum să dai greș cu această asociere, iar încălțămintea lejeră se potrivește perfect cu aceste piese vestimentare. Dacă vrei totuși să dai o notă personală acestui look, poți suprapune câteva lanțuri la gât sau să îți pui niște cercei cu perle precum aceștia pentru o notă de rafinament.

Cercei cu perle si safir
Această pereche de cercei cu perle și safir albastru aduce o pată subtilă de culoare și un plus de rafinament oricărei ținute

Cum să asortezi bijuteriile cu alegerea vestimentară

În general, atunci când porți ceva mai simplu din punct de vedere vestimentar, poți să adaugi niște bijuterii statement, precum o pereche de cercei cu pietre prețioase cum ar fi cei de mai sus sau un colier cu un design interesant. Pe de altă parte, poți opta pentru simplitate în întregime și să porți bijuterii minimaliste chiar și atunci când te îmbraci cu o rochie monocromatică și croi lejer. Ținând cont de principiul less is more, nu trebuie să depui foarte mult efort, mai ales când vine vorba de ținuta de Paște. 

Pentru outfiturile mai elaborate, în schimb, încearcă să menții un echilibru și să alegi, de exemplu, o brățară cu un model clasic sau orice altă bijuterie din aur, dar cu pietre discrete. 

Un alt aspect important, dacă ai o curea sau o geantă cu accente aurii, de exemplu, este de preferat să alegi bijuterii realizate din aur cu aceeași nuanță ca să păstrezi un echilibru vizual și să eviți un look prea încărcat. În plus, dacă ai astfel de elemente în partea de jos a corpului (de exemplu, un element metalic pe balerini), evită să pui și o brățară de picior. În schimb, poartă mai degrabă niște cercei care să pună accent și în zona feței.

Sursa foto: Pexels