Ce bijuterii să alegi pentru o rochie neagră. Recomandările Jewelry

Pandantiv cu smarald si diamante
Rochia neagră poate fi accesorizată cu o varietate de bijuterii, de la cele clasice până la variante cu pietre prețioase colorate

Little black dress (așa cum este numită în mod popular) este un element clasic în garderoba oricărei femei, motiv pentru care accesorizarea corectă a acesteia este esențială. Este un obiect vestimentar versatil și, în esență, destul de simplu, dar prin alegerea bijuteriilor adecvate, rochia neagră poate fi transformată într-o adevărată dovadă de stil și eleganță. Indiferent de modelul rochiei, asigură-te că accesoriile îți completează perfect ținuta.

Bijuterii must have pentru o rochie neagră

Inel simplu din aur alb cu diamant
Un inel cu design simplu este o alegere sigură pentru orice rochie neagră

În general, bijuteriile simple, clasice sunt o alegere sigură, indiferent de tipul de rochie neagră pe care l-ai ales, deoarece sunt discrete și se integrează cu ușurință în orice ținută. Astfel, următoarele piese ar putea fi considerate un must have în colecția ta (le vei putea purta și cu alte obiecte vestimentare, fiind ușor de asortat): un colier simplu și subțire, un inel discret cu diamant, o pereche de cercei cu sistem de prindere italienesc și o brățară fixă.

Bijuterii pentru rochia neagră în funcție de stil

Fiecare rochie neagră are un stil aparte și merită să fie accentuat cu bijuterii adecvate. Iată câteva sfaturi despre cum să alegi accesoriile potrivite, astfel încât să pună în evidență rochia pe care o porți

Pentru rochia neagră simplă

Un model simplu este mult mai versatil, deoarece absența altor elemente care să atragă atenția îți permite să porți aproape orice tip de bijuterie. Îți recomandăm să optezi pentru accesorii cu pietre prețioase sau semiprețioase care aduc un strop de culoare, așa cum sunt smaraldele, ametistul sau safirul. De asemenea, nu este necesar să te rezumi la o singură piesă, fiind chiar indicat să ai, de exemplu, un set.

Femeie care poarta un inel din aur roz cu smarald
Culoarea unei bijuterii cu smarald va contrasta în mod plăcut cu o rochie neagră 

Pentru rochia neagră de ocazie

Rochiile negre de ocazie merită o atenție specială, deoarece de cele mai multe ori, acestea sunt la fel de prețioase precum o bijuterie. Din acest motiv, îți recomandăm să eviți accesorizarea acestora cu bijuterii masive, deoarece încarcă aspectul din punct de vedere vizual și distrag atenția. Alege bijuterii minimaliste și rafinate, precum o brățară din aur alb.

Bratara subtire din aur alb de 18K cu diamante
O brățară din aur alb cu diamante este alegerea ideală pentru accesorizarea unei rochii de ocazie

Pentru rochia neagră casual

Un astfel de model poate fi accesorizat cu piese mai nonconformiste sau chiar mai jucăușe. Cerceii colorați sau chiar broșele pot transforma complet ținuta. Cu toate acestea, dacă ai ales un element colorat și dorești să adaugi încă o bijuterie, cea din urmă trebuie să se potrivească din punct de vedere cromatic. De aceea, recomandăm să completezi cu ceva mai simplu. De exemplu, lanțurile din aur sau din argint sunt opțiuni versatile și le poți asorta ușor.

Pentru rochia neagră lungă

Efectul creat de o astfel de rochie poate fi completat de o pereche de cercei lungi care urmează și accentuează linia fluidă a acesteia, dar și de un colier cu tematică inspirată din natură care să se armonizeze perfect cu frumusețea rochiei.

Colier din aur alb de 18K cu diamante
Un astfel de colier urmează în mod discret linia decolteului și accentuează frumusețea rochiei

Pentru rochia neagră din dantelă

O combinație cu adevărat clasică este asocierea dintre rochia neagră din dantelă și perle, întrucât emană eleganță și rafinament. Poți alege un colier de perle sau chiar un inel cu perlă neagră, pentru a crea un contrast unic.

Inel din aur galben cu perla neagra si zirconiu
Fie că optezi pentru perle clasice sau pentru o opțiune mai nonconformistă precum perla neagră, asocierea acestora cu dantela este o alegere inspirată

Coco Chanel și micuța rochie neagră

Revenind la conceptul de „Little black dress”, acesta a pornit în anii ‘20 datorită lui Coco Chanel, care a reușit să schimbe complet modul în care femeile percepeau moda, prin introducerea unei rochii simple, ce putea fi adaptată la diverse ocazii prin accesorizarea adecvată. Deși povestea din spatele succesului pe care l-a avut această idee nu este deloc una simplă, ceea ce a trecut cu adevărat testul timpului a fost tocmai simplitatea. Chiar și astăzi, micuța rochie neagră continuă să fie un must have în orice colecție și necesită doar bijuteriile potrivite pentru a fi pusă în valoare.

În concluzie, o rochie neagră te va scoate întotdeauna din impas, însă ai nevoie de câteva elemente în plus. Indiferent de stilul rochiei, este de preferat să ai întotdeauna un punct de interes în zona feței, pentru a-ți accentua fizionomia. De asemenea, trebuie să ții cont și de forma decolteului atunci când alegi accesoriile pe care le vei purta împreună cu rochia. Dar, cel mai important, alege acele piese care se potrivesc cu stilul și personalitatea ta, deoarece atunci când te simți bine, strălucești.

Sursa foto: pexels.com