Inele pentru degete groase, scurte sau subțiri. Cum alegi modelul potrivit pentru proporțiile mâinilor tale

Inele de diferite dimensiuni, purtate de o femeie
Indiferent de forma degetelor, există mai multe tipuri de inele potrivite pe care le poți purta

Atunci când vine vorba de alegerea inelului potrivit, este necesar să ținem cont și de proporțiile mâinilor. Cu siguranță, inelele pentru degetele groase sau scurte sunt diferite față de cele pentru degetele subțiri din punct de vedere al designului, cât și al dimensiunii, întrucât trebuie să avantajeze forma mâinii și să arate armonios din punct de vedere vizual.

În acest articol, îți vom da câteva sfaturi utile pentru alegerea celor mai potrivite inele și îți vom face recomandări specifice.

Ce modele de inele să alegi dacă ai degetele groase 

Dacă ai degetele mai groase, te vei bucura să auzi că există numeroase modele de inele care se potrivesc perfect în acest caz. Acestea dau impresia de alungire și sunt confortabile, astfel încât le poți purta toată ziua fără probleme.

În primul rând trebuie să le eviți pe cele cu bandă subțire, deoarece vei obține un efect nedorit. Cele mai bune inele pentru degetele groase sunt acelea care au părțile laterale mai late, deoarece creează efectul vizual de subțiere. Optează, așadar, pentru modele ample, dar cu pietre semiprețioase subtile, deoarece, în caz contrar, acestea vor adăuga volum în relief.

Inel din argint cu diamant pe mijloc si benzi suprapuse
Un astfel de model este o alegere excelentă pentru degetele groase, deoarece subțiază într-un mod discret și elegant

Dacă îți dorești totuși să porți pietre mai evidente, alege unele în formă de picătură, deoarece forma respectivă creează un efect optic de alungire. Safirul, topazul, ametistul și smaraldul sunt opțiuni rafinate pe care le poți încerca, iar pe site-ul nostru le găsești într-o varietate de forme.

Inel din aur roz cu ametist si pietre mici de zirconiu
Un inel cu piatră în formă de picătură va da senzația de alungire, fiind o opțiune adecvată pentru degetele mai late

O altă recomandare ar fi să porți inele cu linii întrepătrunse, deoarece sunt mai late pe exterior, iar punctul central este intersecția celor două benzi. Astfel, se creează impresia de subțiere. 

Inel din aur roz cu benzi incrucisate, purtat de o fata
Modelul acesta are un design optim pentru a avantaja degetele mai groase

Inele pentru degete subțiri

Pentru degetele subțiri, pe de altă parte, nu se recomandă inelele late, ci modelele delicate, astfel încât să se păstreze niște proporții armonioase care să îți pună mâinile în evidență într-un mod plăcut. În caz contrar, degetele vor părea și mai mici. 

O variantă populară este inelul clasic, subțire, cu design minimalist. Acesta poate fi ornat cu pietre prețioase sau semiprețioase care vor adăuga strălucire, însă trebuie să ții cont de dimensiunea acestora. Ar fi de preferat să optezi mai degrabă pentru pietre mici, dispuse pe banda inelului, în locul unei bijuterii statement.

Inel cu design minimalist, din argint placat cu aur
Alegerea unui inel cu bandă subțire, încrustată cu pietre mici, creează un aspect armonios în cazul degetelor subțiri

Tipuri de inele care avantajează degetele scurte

În acest caz, optează pentru inele lungi și evită-le pe cele late, la baza degetului. Pe Jewelry.ro găsești astfel de modele care creează un efect de alungire subtil.

Inel din aur roz de 14K cu zirconiu si forma alungita
Un inel cu formă alungită este o bijuterie ideală pentru degetele scurte

De asemenea, cele cu formă asimetrică sunt indicate întrucât atrag privirea în mai multe puncte și astfel contribuie la crearea unei iluzii de degete mai alungite. Același efect se poate obține și cu ajutorul pietrelor prețioase verticale sau ovale, deoarece atenția se mută asupra acestora de sus în jos și, prin urmare, se accentuează senzația de lungime a degetelor.

Concluzie

Alegerea inelelor potrivite în funcție de forma degetelor poate face o diferență semnificativă în aspectul general, însă, indiferent de tipul de inel ales, amintește-ți că bijuteriile sunt o formă de exprimare a personalității tale și nu există reguli stricte de purtare. Încrederea în tine și confortul vor adăuga întotdeauna un farmec aparte oricărui accesoriu pe care îl porți, așadar, optează pentru cele care îți plac.

În plus, mai există și alte trucuri pe care le poți folosi. De exemplu, o manichiură potrivită. Unghiile mai lungi, cu formă ușor ascuțită, sunt potrivite pentru degetele groase, iar cele scurte, cu formă pătrată, sunt adecvate pentru degetele lungi și subțiri. Un inel prețios și o manichiură îngrijită sunt întotdeauna o combinație dezirabilă.

De asemenea, dacă porți în zona feței bijuterii statement sau brățări colorate, atenția se va muta în jurul chipului sau al încheieturii, dacă nu pui inele voluminoase sau prea încărcate pe degete. Un alt sfat este să eviți inelele prea strânse, deoarece vor accentua dimensiunea degetelor și nu sunt confortabile. Asigură-te, așadar, că ai ales mărimea potrivită pentru inel.

Nu în ultimul rând, experimentează cu diferite bijuterii pentru a găsi ceea ce ți se potrivește.

Sursa foto: Pexels.com