Cele mai frumoase tipuri de cercei pe care să le adaugi în colecția ta

Pereche de cercei cu diamante, pe o suprafata plana
Cerceii cu diamante sunt o investiție avantajoasă pentru colecția ta

Bijuteriile sunt acele elemente speciale care aduc o strălucire aparte ținutelor pe care le purtăm. Acestea ne ajută să avem mai multă încredere în noi și să ne simțim unice. Fie că vorbim despre inele, coliere ori cercei, accesoriile reușesc de fiecare dată să ne facă să zâmbim.

Dintre toate tipurile de bijuterii, cerceii sunt aceia pe care femeile îi schimbă cel mai des. Există mai multe modele, iar acestea diferă în funcție de materialul din care sunt confecționați, de pietrele prețioase pe care le conțin și de închizătoare. Dacă ai deja o colecție la care îți dorești să mai adaugi un model ori dacă te afli în căutarea unui cadou special, este bine să știi că există o mulțime de opțiuni.

De ce este important să ai mai multe perechi de cercei în colecția ta de bijuterii

Există multe motive pentru care femeile aleg să aibă mai multe tipuri în colecția lor. În primul rând, cerceii definesc stilul personal. Atunci când ai diverse variante, poți crea o mulțime de ținute, deoarece fiecare pereche poate fi potrivită pentru o ocazie diferită. Cei subtili și eleganți, din aur ori din argint, sunt întotdeauna o opțiune potrivită pentru ținutele formale, iar cei mai îndrăzneți pot fi o modalitate perfectă pentru a-ți exprima stilul în cadrul ocaziilor informale.

Adaptarea la noile tendințe este un alt aspect important pentru care merită să investești în diverse modele, deoarece acestea se schimbă constant. Astfel, având mai multe modele, vei ști că ești mereu în pas cu moda.

O colecție îți va oferi posibilitatea de a-ți exprima personalitatea și starea de spirit, te va ajuta să îți accesorizezi orice ținută și să urmezi tendințele actuale.

Tipuri populare de cercei potrivite pentru orice ocazie

De-a lungul timpului au apărut diverse variațiuni în ceea ce privește materialul din care sunt confecționați cerceii și nu numai. Cu toate acestea, sunt și modele atemporale, care pot fi purtate la mai multe tipuri de evenimente.

Cercei din argint

Aceștia sunt populari în rândul iubitoarelor de fashion din mai multe motive. În primul rând, versatilitatea materialului. Argintul are o culoare neutră, care se potrivește de minune la o gamă largă de culori, fiind foarte ușor de asortat. Un alt aspect important este reprezentat de durabilitate. Bijuteriile de argint rezistă cu succes în timp și își păstrează strălucirea pentru o perioadă îndelungată. Cerceii de argint sunt populari și pentru accesibilitatea prețurilor, pentru compatibilitatea cu pielea sensibilă și pentru eleganța și stilul lor clasic.

Cercel din argint, purtat de o femeie
Această pereche de cercei se potrivește cu diverse ținute datorită formei versatile

Cercei din aur

Cunoscuți și apreciați, aceștia reprezintă unul dintre modelele care nu se demodează. În primul rând, sunt un simbol al prestigiului, deoarece, încă din cele mai vechi timpuri, aurul este asociat cu o situație materială foarte bună. Cerceii din aur reprezintă un simbol al rafinamentului și eleganței, iar purtarea acestora poate fi privită ca o expresie a statutului social. Precum accesoriile din argint, cele din aur oferă durabilitate și rezistență în timp, dar și compatibilitatea cu pielea sensibilă, deoarece aurul este un metal durabil, considerat hipoalergenic. Cerceii din aur galben, alb ori roz sunt versatili și pot fi asociați cu orice ținută, fie ea casual, fie elegantă. Mai mult decât atât, aceștia pot fi priviți drept investiție pe termen lung, deoarece prețul acestui material poate crește de-a lungul timpului.

Cercel din aur roz cu topaz si zirconiu, purtat de o femeie
O pereche de cercei din aur este un must have în orice colecție

Cercei cu diamante

Diamantele sunt recunoscute pentru modul unic în care reflectă lumina, iar o pereche de cercei ornată cu aceste pietre prețioase va fi apreciată, cu siguranță, de-a lungul timpului. Alte aspecte care le-au adus popularitatea sunt durabilitatea și rezistența în timp, dar și versatilitatea, întrucât pot fi purtate chiar și pe timpul zilei, nu numai la evenimente formale.

Cercel din aur alb, cu diamante si tanzanite
O pereche de cercei cu model floral, rafinată, ce poate fi purtată cu succes la orice eveniment

Modele de cercei în funcție de tipul închizătorii care îți vor completa colecția

Nu doar materialul sau pietrele prețioase clasifică bijuteriile, ci și modul în care sunt confecționate. Sistemele de închidere reprezintă un aspect foarte important atunci când îți alegi o nouă pereche de cercei.

Cercei cu filet

Aceștia sunt apreciați din mai multe motive, însă principalul avantaj al acestora este faptul că au un mecanism simplu, care oferă însă siguranță și confort în timpul purtării.  Mecanismul asigură o prindere fermă, iar riscul ca aceștia să se desfacă accidental este foarte mic.

Cercel din argint, cu zirconiu și design asimetric
O astfel de bijuterie te va ajuta să completezi o ținută simplă

Cercei cu închizătoare clasică

Acest tip de securizare este reprezentat de o bucată foarte subțire de material, care se introduce în orificiul din partea din spate a cerceilor. Cerceii cu acest tip de prindere beneficiază de posibilitatea ajustării în funcție de preferințe, fiind în același timp și foarte sigur.

Cercel din aur roz, ametist si cuart cu inchizatoare clasica
Această pereche de cercei este un accesoriu ce aduce o eleganță aparte și se potrivește cu rochii de ocazie

Cercei cu închizătoare franțuzească

Aceasta este o închizătoare elegantă și discretă, reprezentată de un cârlig subțire și curb, care trece în partea din față, închizându-se în siguranță prin încrucișare. Acest tip de mecanism de prindere este popular deoarece oferă siguranță și poate fi folosit pentru mai multe modele, datorită designului simplu.

Cercel din aur cu diamante si safir
Acest set de cercei cu diamante și safire este ideal pentru a fi purtat la un eveniment

Indiferent de preferințele tale pentru diferitele tipuri de cercei, noi te ajutăm să alegi exact modelul care îți va completa colecția și îți va aduce fericire. Fie că ești interesată de modele clasice și elegante din aur, fie că vrei să-ți exprimi personalitatea cu ajutorul unei perechi cu pietre colorate, la noi găsești modelul preferat.

Sursă foto: Pexels.com